Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Στο λαϊκό προσκύνημα παρά την απόφαση «θα ταφεί ως ιδιώτη

 Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου, 2023

Πλήθος κόσμου ήδη από τις 5 το πρωί έχει μπει στην ουρά για λαϊκό προσκύνημα. Και ποιος δεν θα περίμενε βεβαίως και τις γραφικές φιγούρες των βασιλικών που θα βρίσκονται εκεί.

Η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου βρίσκεται στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών και πλήθος κόσμου ήδη από τις 5 το πρωί έχει μπει στην ουρά για λαϊκό προσκύνημα παρά την αντίθετη απόφαση που έλαβε η διϋπουργική σύσκεψη σύμφωνα με την οποία η κηδεία του τέως βασιλιά θα ήταν σας αυτήν ενός ιδιώτη.

Άλλωστε μετά από την διϋπουγική σύσκεψη πργαματοποιήθηκε δεύτερη, ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τα μέτρα που θα ληφθούν ενόψει της κηδείας του τέως βασιλιά.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:47

Λίγο μετά τις 5 το πρωί έφτασε στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στην Μητρόπολη για να εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου από το Α΄ Νεκροταφείο. Η πομπή με τη νεκροφόρα έφτασε και το φέρετρο κουβάλησαν οι γιοι του τέως βασιλιά.

Η νεκροφόρα συνοδευόταν από 3 περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:47

Στη συνέχεια, η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στις 12:00 το μεσημέρι στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών και θα ακολουθήσει η ταφή στο Τατόι.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια κι έχουν αποκλειστεί οι γύρο από τη Μητρόπολη δρόμοι.

Έξω  από την Μητρόπολη Αθηνών φυσικά και δεν έλειψαν  αυτοί που ακόμη και σήμερα διατηρούν τα φιλοβασιλικά τους αισθήματα ενώ κάποιοι  από αυτούς βρήκαν ότι η ημέρα της κηδείας του τέως είναι μια καλή ευκαιρία για να τα προπαγανδίζουν και έτσι πέταξαν στο προαύλιο της Μητρόπολης  τρικάκια με το μήνυμα: «Αθάνατος Βασιλεύς Κωνσταντίνος» . 

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Στην ουρά του λαϊκού προσκυνήματος   μεταξύ άλλων και ένας συμπαθής ηλικιωμένος, φοράει παραδοσιακή ενδυμασία με μαύρα τσαρούχια  και κρατά  μια καρό τσάντα στην οποία υπάρχει η ελληνική σημαία και μια εικόνα του Αγίου Γεωργίου.

Υπομονετικά ο συμπαθής κύριος περιμένει να πάει να προσκυνήσει τον τελευταίο βασιλιά της Ελλάδας ο οποίος παίρνει σιγά – σιγά το δρόμο για την τελευταία του κατοικία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου