Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

ΕΠΟ: Ξένοι στο… ίδιο «σπίτι»

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου, 2023

Νέα επίθεση Μαρινάκη κατά ΕΠΟ – Εντονη αντίδραση από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

ΕΠΟ: Ξένοι στο… ίδιο «σπίτι»

Λίγο πριν το πρωτάθλημα και το Κύπελλο εισέλθουν στην πιο κρίσιμη καμπή τους, κι ενώ πιθανότητες διεκδίκησής τους έχουν και οι τέσσερις ομάδες του Big-4 (Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ), τα όσα συνέβησαν στην ΕΠΟ τις προηγούμενες ημέρες έρχονται πάλι να βάλουν σε θέση «μάχης» τους μεγάλους.

Το χάσμα που έχει δημιουργηθεί στην ομοσπονδία ανάμεσα στον πρόεδρο Τάκη Μπαλτάκο και στον εκτελεστικό γραμματέα Ιάκωβο Φιλιππούση έδωσε άλλη μια αφορμή στον πρόεδρο της Σούπερ Λιγκ 1 και του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, να εξαπολύσει δριμεία επίθεση προς την ΕΠΟ ζητώντας την παραίτηση ή την παύση και των δύο κορυφαίων παραγόντων της.

Παράλληλα, με μια μακροσκελή επιστολή που απέστειλε ζήτησε την παρέμβαση της FIFA με την τοποθέτηση προσωρινής διοικούσας επιτροπής, κάτι που είχε συμβεί και στο παρελθόν στην ΕΠΟ.

«Είναι η μόνη ελπίδα για να ξεφύγουμε από το τριτοκοσμικό πλαίσιο στο οποίο μας καταδικάζει καθημερινά μια υποτελής και ενεργούμενη διοίκηση», τόνισε μεταξύ άλλων ο Β. Μαρινάκης, ο οποίος αναφέρθηκε σε «διακοσμητικό ρόλο» Μπαλτάκου στην προεδρία λόγω της παρουσίας Φιλιππούση, για παταγώδη αποτυχία στην τοποθέτηση αρχιδιαιτητή και αδιανόητα πράγματα στον τομέα της διαιτησίας, για διεφθαρμένο πρωτάθλημα στη Σούπερ Λιγκ 2 και διασπάθιση των χρημάτων που προέρχονται από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Εκτός της επιστολής, παρέμβαση Μαρινάκη στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ έγινε και μέσω τηλεδιάσκεψης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. «Αυτά που γίνονται με τη διαιτησία στη Σούπερ Λιγκ 2 δεν γινόντουσαν ούτε επί εποχής Θωμά Μητρόπουλου. Δεν έχω να λογοδοτήσω σε κανέναν για την επιστολή που έστειλα ως πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ», ανέφερε, προαναγγέλλοντας εισαγγελική παρέμβαση.

Από την πλευρά τους, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ μέσω των εκπροσώπων τους, Αλέξη Αλεξίου και Μάκη Γκαγκάτση, εξέφρασαν την αντίδρασή τους θεωρώντας πως η επιστολή Μαρινάκη δεν έχει καμία ισχύ και πως είναι αυθαίρετη και ποινικά κολάσιμη κίνηση καθώς δεν υπήρχε σχετική εξουσιοδότηση από τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ 1. Για «στοχοποίησή» του έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΣΛ2 Λεωνίδας Λεουτσάκος.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ζήτησε παρέμβαση FIFA για Μπαλτάκο, Φιλιππούση – Αυθαίρετη η επιστολή, λένε οι δύο «Δικέφαλοι».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής, ο πρόεδρος της ΕΠΟ θέλησε να τοποθετηθεί και στα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, που μιλούν για αποκατάσταση των σχέσεών του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, διαψεύδοντας τα σενάρια. «Γράφτηκε ότι τα βρήκα με τον Μαρινάκη. Επαναλαμβάνω, δεν ισχύει. Αλλά και να ίσχυε, τι έχει ο Μαρινάκης για να μην τα βρω μαζί του;» τόνισε χαρακτηριστικά ο Τ. Μπαλτάκος.

Επίσης, την Ε.Ε. απασχόλησε η άκυρη –σύμφωνα με την πρωτόδικη δικαστική απόφαση– απόλυση του τέως οικονομικού διευθυντή της ΕΠΟ, Νίκου Κολιολιού. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ Μάκης Γκαγκάτσης έκανε λόγο για «παράφορη παραβίαση του καταστατικού», προσθέτοντας πως η υπόθεση θα πάει στην επιτροπή δεοντολογίας για ευθύνες του Ιάκωβου Φιλιππούση.

Απινιδωτής στα γήπεδα

Στην εκτελεστική επιτροπή συζητήθηκε και η τραγωδία με τον θάνατο του 20χρονου ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή στο Μαυρομάτι Καρδίτσας και ελήφθη η απόφαση να υπάρχει απινιδωτής σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδας.

Οπως αποφασίστηκε, «η ΕΠΟ θα απευθύνει επιστολή στην Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας, με την οποία θα ζητάει να ενημερωθούν όλοι οι δήμοι που έχουν στην ιδιοκτησία τους γήπεδα ότι είναι υποχρεωτική η ύπαρξη απινιδωτή ως προϋπόθεση για την αδειοδότησή τους, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και στη σχετική ΚΥΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου