Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

Κλιμάκιο του Τάγματος των Αρχόντων στην Αθήνα για συναντήσεις

 Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου, 2023

ΒΟΣΤΩΝΗ. Κλιμάκιο από το Τάγμα του Αγίου Ανδρέα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να έχει συναντήσεις σε υψηλό επίπεδο με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, υπουργούς, και άλλους παράγοντας αναφορικά με τις θρησκευτικές ελευθερίες οι οποίες άπτονται του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Το κλιμάκιο αποτελείται από τους εξής: Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, Δρ. Αντώνιος Λυμπεράκης, Διοικητής του Τάγματος των Αρχόντων, Δικαστής Θεόδωρος Μποζονέλης Υποδιοικητής του Τάγματος, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Αλέξανδρος Καρλούτσος, Πνευματικός Σύμβουλος του Τάγματος, Αρχων Τζον Μιντάλα και οι συνοδοί Ελένη Μποζονέλη και πρεσβυτέρα Ξάνθη Καρλούτσου.

Συγκεκριμένα έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό τη Δευτέρα το απόγευμα 16 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μαξίμου. Επίσης θα συναντηθούν με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, τον Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Ορους Αθανάσιο Μαρτίνο, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, τον Υπουργό Αμύνης Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, επιχειρηματίες και άλλους παράγοντες. Επίσης θα παραθέσουν γεύμα προς τιμή του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου το κλιμάκιο των Αρχόντων θα μεταβεί στο Μόντε Κάρλο του Μονακό όπου θα έχει συναντήσεις με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο οποίος αναμένεται να μεταβεί εκεί.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου ο π. Αλέξανδρος θα παρευρεθεί στην Εξόδιο Ακολουθία του τέως βασιλέως Κωνσταντίνου στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, καθότι συνδέεται με τον γιο του εκλιπόντος Παύλο, ο οποίος είναι ενορίτης στην κοινότητα Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Σάουθχαμπτον του Λονγκ Αϊαλντ Νέας Υόρκης όπου προϊσταμενεύει ο π. Αλέξανδρος.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Εξόδιο Ακολουθία θα εκπροσωπήσει ο Μητροπολίτης Λαοδικείας Θεοδώρητος, Διευθυντής του Γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου