Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Πρόταση από ΣΥΡΙΖΑ για τον αποκλεισμό από τις εκλογές του κόμματος Κασιδιάρη

 Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου, 2023

Πρόταση από ΣΥΡΙΖΑ για τον αποκλεισμό από τις εκλογές του κόμματος Κασιδιάρη | tovima.gr

«Η νομοθετική πρόταση να είναι σαφής για τους νεοναζί και να μην ανοίγει κερκόπορτα για διευρυμένες ερμηνείες και εξίσωση του ναζισμού με οποιαδήποτε άλλη πολιτική ιδεολογία»


Δική του νομοθετική πρόταση για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από τις εκλογές πρόκειται να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, οι οποίες καλούν ουσιαστικά σε συναίνεση πάνω στη δική τους πρόταση.

Κερκόπορτα

Όπως τονίζουν κομματικές πηγές, «η πάγια γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι πως η θέση των νεοναζί και καταδικασμένων Χρυσαυγιτών είναι στη φυλακή και όχι στο δημόσιο βίο και πολύ περισσότερο στο Κοινοβούλιο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα καταθέσει συγκεκριμένη νομοθετική πρόταση για τον αποκλεισμό τους από τις εκλογές, που βασίζεται σε δύο βασικούς πυλώνες:

– Η νομοθετική πρόταση να είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα. Η τροπολογία που έχει δει το φως της δημοσιότητας, εγείρει σοβαρά ζητήματα αντισυνταγματικότητας, που μπορεί να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιδιωκώμενο.

– Η νομοθετική πρόταση να είναι σαφής για τους νεοναζί και να μην ανοίγει κερκόπορτα για διευρυμένες ερμηνείες και εξίσωση του ναζισμού με οποιαδήποτε άλλη πολιτική ιδεολογία».

Τεράστιες και απαράδεκτες

Στον απόηχο της προαναγγελίας του πρωθυπουργού, μέσω της συνέντευξής του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» για ρύθμιση που θα προβλέπει τον εκλογικό αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη, πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ασκούν κριτική στην κυβέρνηση για την ως τώρα ανενόχλητη δράση του πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή μέσα από τις φυλακές.

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το γεγονός ότι ο καταδικασμένος Κασιδιάρης εδώ και τρία χρόνια ανενόχλητος μέσα από τις φυλακές έχει πολιτική δράση, μέσω ακόμα και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, και συγκροτεί τους οπαδούς του σε νεοναζιστικό κίνημα είναι τεράστιες και απαράγραπτες. Ωστόσο, με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υπάρχει η δυνατότητα συγκλίσεων πάνω στο δικαίωμα της Δημοκρατίας να υπερασπιστεί τον εαυτό της».

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου