Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

ΗΠΑ: Σημαντική πτώση στις πωλήσεις αυτοκινήτων το 2022

Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου, 2023

Οι ελλείψεις αποθεμάτων και ανταλλακτικών λειτούργησαν αποτρεπτικά για τις πωλήσεις

Μειώση των πωλήσεων αυτοκινήτων στις ΗΠΑ κατά 8% για το 2022, προβλέπει η εταιρεία Cox Automotive.

Συνολικά, αναμένεται ότι πωλήθηκαν 13,9 εκατομμύρια μονάδες, μειωμένες  κατά 20% από την κορύφωση του 2016.

Οι αιτίες

Οι ελλείψεις αποθεμάτων, που προκλήθηκαν από την εκτίναξη του κόστους των υλικών και την έλλειψη τσιπ, διαχύθηκαν στην αγορά στο 2022, παρακωλύοντας την παραγωγή σε πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες. Οι «σφιχτές» προμήθειες διατήρησαν τις τιμές των αυτοκινήτων και των φορτηγών σε υψηλά επίπεδα, ακόμη και όταν τα αποθέματα αυτοκινήτων βελτιώθηκαν το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

«Χάνει την πρωτιά» η Τoyota

Η Toyota Motor ήταν μεταξύ εκείνων που επλήγησαν έντονα από τις ελλείψεις ανταλλακτικών, οι οποίες ανάγκασαν την ιαπωνική εταιρεία να μειώσει τον στόχο της για την παραγωγή ολόκληρου του έτους, τον Νοέμβριο.

Η περικοπή θα οδηγήσει την εταιρεία να παραχωρήσει τη θέση της ως η αυτοκινητοβιομηχανία με τις περισσότερες πωλήσεις στις ΗΠΑ το 2022 στην GM, η οποία εγκατέλειψε αυτή τη θέση στο τέλος του 2021 για πρώτη φορά από το 1931, σύμφωνα με την Cox Automotive και την TrueCar.

Οι εκτιμήσεις για το 2023

Οι πωλήσεις της GM το 2022 στις ΗΠΑ θα αυξηθούν κατά 2,3%, ενώ της Toyota αναμένεται να μειωθούν κατά 9%, σύμφωνα με την Cox Automotive. Και οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες πρόκειται να ανακοινώσουν στοιχεία πωλήσεων την Τετάρτη.

Ορισμένοι παρατηρητές του κλάδου ανησυχούν ότι οι αυξήσεις των τιμών από τις αυτοκινητοβιομηχανίες για να αμβλύνουν τις πληθωριστικές πιέσεις και την αύξηση των επιτοκίων θα επηρεάσουν τις πωλήσεις νέων οχημάτων το 2023.

«Αναμένουμε ότι το 2023 θα φέρει υψηλό επίπεδο κινδύνου και αβεβαιότητας, καθώς αρκετές αγορές θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ύφεση», δήλωσε ο Jeff Schuster, πρόεδρος των παγκόσμιων προβλέψεων της LMC Automotive.

Ο.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου