Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

TikTok: Διακομματική πρόταση για απαγόρευση της κινεζικής πλατφόρμας στις ΗΠΑ

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου, 2022

Φόβοι ότι η κινεζική κυβέρνηση θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή ως δούρειο ίππο για να επηρεάζει τους χρήστες ή να ελέγχει τις συσκευές τους

TikTok: Διακομματική πρόταση για απαγόρευση της κινεζικής πλατφόρμας στις ΗΠΑ

Νομοσχέδιο που συντάχθηκε με διακομματική πρωτοβουλία στις ΗΠΑ προβλέπει απαγόρευση του TikTok εν μέσω φόβων ότι η κινεζική εφαρμογή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για κατασκοπεία ή για να επηρεάσει την κοινή γνώμη.

Πέρα από το TikTok, το νομοσχέδιο θα απαγόρευε όλες τις συναλλαγές μέσων κοινωνικής δικτύωσης που βρίσκονται στην Κίνα ή τη Ρωσία ή εντός της σφαίρας επιρροής τους, δήλωσε σύμφωνα με το Reuters ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο, βασικός εισηγητής της πρότασης.

Η κινεζική ByteDance, στην οποία ανήκει το TikTok, έκανε λόγο για «πολιτικά υποκινούμενη απαγόρευση». «Προκαλεί προβληματισμό το γεγονός ότι, αντί να ενθαρρύνουν την κυβέρνηση να ολοκληρώσει την έκθεση εθνικής ασφάλειας για το TikTok, ορισμένα μέλη του Κογκρέσου αποφάσισαν να προωθήσουν μια πολιτικά υποκινούμενη απαγόρευση που δεν ωφελεί σε τίποτα την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Τόνισε δε ότι η πλατφόρμα εργάζεται για την βελτίωση της ασφάλειας της πλατφόρμας στην αμερικανική αγορά.

Η εξέλιξη έρχεται λίγες εβδομάδες αφότου ο διευθυντής του FBΙ δήλωσε ότι το TikTok εγείρει ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια, καθώς η κινεζική κυβέρνηση θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει ως δούρειο ίππο για να επηρεάζει τους χρήστες ή να ελέγχει τις συσκευές τους.

Η Αλαμπάμα και η Γιούτα προστέθηκαν την Δευτέρα στη λίστα των πολιτειών που απαγορεύουν την εγκατάσταση του TikTok σε υπολογιστές και δίκτυα κυβερνητικών υπηρεσιών.

Το νομοσχέδιο, εφόσον εγκριθεί, θα ήταν η δεύτερη απόπειρα να απαγορευτεί η εφαρμογή στις ΗΠΑ, μετά το μπλόκο που επιβλήθηκε το 2020 από τον τότε πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ αλλά σκόνταψε στα δικαστήρια.

Το 2020, η αμερικανική Επιτροπή Ξένων Επενδύσεων στις ΗΠΑ (CFIUS) απαίτησε από την ByteDance να πουλήσει το TikTok λόγω φόβων ότι τα δεδομένα αμερικανών χρηστών μπορεί να καταλήξουν στα χέρια του Πεκίνου.

Οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών συνεχίζονται.

Ο.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου