Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Εχθρική ενέργεια της Ελλάδας η αποστολή S-300 στην Ουκρανία

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου, 2022

«Θεωρούμε τα προκλητικά σχέδια της Ελλάδας για την προμήθεια του καθεστώτος του Κιέβου με S-300 και άλλα συστήματα αεράμυνας ως εχθρικά προς τη Ρωσία».
EUROKINISSI

 Οι προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης να στείλει αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων S-300 στην Ουκρανία είναι προκλητικές, όλος ο στρατιωτικός εξοπλισμός που αποστέλλεται στο Κίεβο θα καταστραφεί από τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, δήλωσε την Δευτέρα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Σύμφωνα με το Sputnik, η κα Ζαχάροβα σημείωσε ότι η ελληνική ηγεσία έχει αρχίσει ολοένα και περισσότερο να δηλώνει την ετοιμότητά της να μεταφέρει τα αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων S-300PMU-1 που βρίσκονται στο νησί της Κρήτης στην Ουκρανία, υπό την προϋπόθεση ότι θα λάβει επιπλέον αριθμό αμερικανικών συστημάτων αεράμυνας Patriot για την αντικατάστασή τους.

«Θεωρούμε τα προκλητικά σχέδια για την προμήθεια του καθεστώτος του Κιέβου με S-300 και άλλα συστήματα αεράμυνας ρωσικού/σοβιετικού τύπου ως ξεκάθαρα εχθρικά προς τη Ρωσία», ανέφερε η Ζαχάροβα σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Υπουργείου Εξωτερικών.

Στην δήλωση του ρωσικού ΥΠΕΞ τονίζεται επίσης: «Αγνοείται η γνώμη των Ελλήνων πολιτών, το 70% των οποίων, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, αντιτίθεται στην αποστολή όπλων στην Ουκρανία. Η κυβέρνηση στην Αθήνα δεν ανησυχεί ότι στέλνοντας όπλα στη ζώνη μάχης γίνεται άμεσα συνεργός των Ουκρανών νεοναζί που διεξάγουν εγκληματικό πόλεμο ενάντια στον ειρηνικό άμαχο πληθυσμό των περιοχών του Ντόνμπας, της Ζαπορίζια και της Χερσώνας, συμπεριλαμβανομένων πολλών Ελλήνων που ζουν εκεί».

Επίσης στην ανακοίνωση της κα. Ζαχάροβα τονίζεται πως: «Υπενθυμίζουμε ότι, μεταξύ άλλων, μιλάμε για κατάφωρη παραβίαση των διατάξεων των ρωσοελληνικών διακυβερνητικών συμφωνιών για τη στρατιωτική-τεχνική συνεργασία της 30ής Οκτωβρίου 1995 και για την προμήθεια στρατιωτικών προϊόντων της 3ης Δεκεμβρίου 2013, οι οποίες απαγορεύουν κατηγορηματικά στην Ελλάδα να επανεξάγει στρατιωτικό εξοπλισμό που προμηθεύτηκε από εμάς σε τρίτη πλευρά χωρίς τη συγκατάθεση της Ρωσίας. Η παραβίαση των υποχρεώσεων της Συνθήκης θα έχει αναπόφευκτα συνέπειες, για να μην αναφέρουμε σημαντική αποδυνάμωση της ελληνικής αμυντικής ικανότητας στον τομέα της αεράμυνας».

Ολοκληρώνοντας η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Τέλος, κανείς δεν πρέπει να έχει καμία αμφιβολία ότι όλος ο στρατιωτικός εξοπλισμός που αποστέλλεται (σ.σ από την Ελλάδα) στο Κίεβο θα εντοπιστεί έγκαιρα και θα καταστραφεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Πριν να είναι πολύ αργά, μπορείτε να εγκαταλείψετε τα επικίνδυνα σχέδια. Για άλλη μια φορά προειδοποιούμε την ελληνική ηγεσία για ευθύνη των πράξεων της».

Να σημειωθεί πως την Κυριακή, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Κριμαία Γκεόργκι Μουράντοφ προειδοποίησε τη χώρα μας να μην μεταφέρει S-300 στην Ουκρανία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι «επικίνδυνο βήμα» για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα.

Μιλώντας στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο RIA Novosti, ο Μουράτοφ είπε: «Μια τέτοια κίνηση της Αθήνας δεν θα ήταν μόνο μια παράλογη επίδειξη εχθρότητας προς τη Ρωσία, αλλά και ένα επικίνδυνο βήμα προς τα δικά της εθνικά συμφέροντα, όπως η ελληνική κοινή γνώμη τονίζει ήδη ηχηρά».

Ο Ρώσος πρεσβευτής υποστήριξε ακόμη ότι η Ελλάδα θα πρέπει να θυμάται ότι η Ρωσία προμήθευσε με αντιαεροπορικά αμυντικά συστήματα S-300 την Κύπρο στα τέλη του περασμένου αιώνα. «Ως Ρώσος πρέσβης τότε στην Κύπρο, μπορώ να σας υπενθυμίσω ότι δεν λειτουργούν εναντίον της Ρωσίας, γιατί είναι εξοπλισμένοι με ένα σύστημα αναγνώρισης ‘φίλου-εχθρού’» είπε.

«Ωστόσο, η μεταφορά αυτών των συστημάτων στο Κίεβο αναμφίβολα θα υπονόμευε ριζικά την ελληνική αμυντική δυνατότητα» πρόσθεσε.

Πηγή: Sputnik/Ria Novosti, Huffpostgr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου