Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Qatargate: Αρχισε να «συνεργάζεται» ο Παντσέρι – Ποιους «δίνει» – Νέα στοιχεία

 Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου, 2022

Qatargate: Αρχισε να «συνεργάζεται» ο Παντσέρι – Ποιους «δίνει» – Νέα στοιχεία | tovima.gr

Ο πρώην ευρωβουλευτής, όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica φαίνεται πως έχει αρχίσει να συνεργάζεται με τις Αρχές με στόχο να προχωρήσει σε αποκαλύψεις για όλους όσους εμπλέκονται στο Qatargate ώστε να πέσει ο ίδιος στα «μαλακά»

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις γύρω από το Qatargate καθώς μετά τον σύντροφο της Εύας Καϊλή Φραντσέσκο Τζόρτζι, άρχισε να «κελαηδάει» και ο θεωρούμενος ως «εγκέφαλος» της υπόθεσης Αντόνιο Παντσέρι.

Ο πρώην ευρωβουλευτής, όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica φαίνεται πως έχει αρχίσει να συνεργάζεται με τις Αρχές με στόχο να προχωρήσει σε αποκαλύψεις για όλους όσους εμπλέκονται στο Qatargate ώστε να πέσει ο ίδιος στα «μαλακά».

Ο Παντσέρι, εμφανίζεται  σύμφωνα με το δημοσίευμα, να καίει τον σοσιαλιστή ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα για τον οποίο ανέφερε ότι επισκέφθηκε το Κατάρ ενώ έβαλε στο κάδρο της υπόθεσης και την Μαρία Αρένα, σημειώνοντας ότι «ξέρω ότι πήγε μια φορά στο Κατάρ και πήρε δώρα…».

Φαίνεται πως παραδέχθηκε σε ένα βαθμό τις κατηγορίες που του αποδίδουν οι Αρχές οι οποίες είναι βαρύτατες, ενώ επιβεβαίωσε τον κεντρικό ρόλο που διαδραμάτισε στην υπόθεση ο Μαροκινός πρέσβης στην Βαρσοβία Αμπνταραχίμ Ατμουν, ο οποίος ενήργησε ως μεσολαβητής μεταξύ των μαροκινών υπηρεσιών και των εμπλεκόμενων Ιταλών στην υπόθεση.

Η συμφωνία

Ο Παντσέρι ο οποίος θα κάνει τα πάντα για να ελαφρύνει τη θέση του, στην κατάθεσή του φέρεται να είπε ότι υπήρξε συμφωνία βάσει της οποίας κινήθηκε η ομάδα στην οποία συμμετείχε ο ίδιος με νυν και πρώην ευρωβουλευτές , η οποία όπως είπε, προέκυψε το 2019 όταν δεν επανεξελέγη ο ίδιος ευρωβουλευτής.

Γίνεται επίσης λόγος για το τεράστιο χρηματικό ποσό που βρέθηκε μέσα σε βαλίτσα κάτω από το κρεβάτι αλλά και σε χρηματοκιβώτιο στο σαλόνι του σπιτιού του Παντσέρι, ένα στοιχείο στο οποίο θα στηριχθεί ο εισαγγελέας του Βελγίου.

Επίσης, η ιταλική εφημερίδα στο δημοσίευμά της αναφέρεται και σε ένα  έγγραφο – φωτιά  που περιλαμβάνεται στη δικογραφία και στο οποίο περιγράφεται ο ρόλος των μυστικών υπηρεσιών στην αποκάλυψη του Qatargate.

Στο έγγραφο, κατά το δημοσίευμα, γίνεται λόγος για μυστικούς πράκτορες που μπήκαν στο σπίτι του Παντσέρι και το έψαξαν ανοίγοντας από ντουλάπες μέχρι το μικρό χρηματοκιβώτιο. 

Βίντεο «καίει» Παντσέρι – Τζόρτζι

Εν τω μεταξύ, οι αποκαλύψεις για τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» του Qatargate, είναι καταιγιστικές, καθώς ένα βίντεο που διαθέτει η εισαγγελία στο Βέλγιο προκαλεί πονοκέφαλο στον Αντόνιο Παντσέρι, τον φερόμενο «εγκέφαλο» του κυκλώματος στο Qatargate, και τον Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Οι βελγικές αρχές έχουν στα χέρια τους πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας του κεντρικού ξενοδοχείου στη βελγική πρωτεύουσα από συνάντηση που είχαν οι Παντσέρι και Τζόρτζι με τον Αλί Μπιν Σάμιχ αλ Μάρι και την αντιπροσωπεία του στις 10 Οκτωβρίου μία συνάντηση που έγινε περίπου 40 ημέρες πριν να ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο υπουργός Εργασίας του Κατάρ είχε κλείσει τη βασιλική σουίτα στον τέταρτο όροφο του ξενοδοχείου. Ο ίδιος θα εμφανιζόταν σε ακρόαση του Ευρωκοινοβουλίου στις 14 Νοεμβρίου για να απαντήσει σε ερωτήσεις ευρωβουλευτών που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Την προετοιμασία του υπουργού είχαν αναλάβει Παντσέρι και Τζόρτζι.

Οι δυο τους εμφανίστηκαν στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο στις 18:00 το απόγευμα της 10ης Οκτωβρίου, όπως αποδεικνύεται από τα πλάνα που έχουν στην κατοχή τους οι βελγικές αρχές.

Ο Παντσέρι κρατάει μια τσάντα και ο Τζόρτζι σπρώχνει ένα καρότσι. Μέσα υπήρχε ένα παιδί, με τα ΜΜΕ να αναφέρουν ότι ίσως είναι το παιδί του Ιταλού συμβούλου και της Εύας Καϊλή.

Στο βίντεο, από τις κινήσεις των όσων συναντήθηκαν, διακρίνεται να υπάρχει οικειότητα, ιδιαίτερα ανάμεσα σε ένα μέλος της αντιπροσωπείας του Κατάρ και τον Τζόρτζι.

Τα πλάνα από τις κάμερες στον 4ο όροφο όπου διέμεναν οι Καταριανοί ίσως αποδειχθούν καθοριστικά καθώς ένα από τα μέλη της αντιπροσωπείας της χώρας του Κόλπου εμφανίζεται στον διάδρομο να σπρώχνει ένα μεγάλο τρόλεϊ.

Τριάντα λεπτά αργότερα, γύρω στις 18:30, ο Τζόρτζι αποχωρεί από το δωμάτιο σπρώχνοντας το καρότσι με την κόρη του.

Στη συνέχεια εμφανίζεται ξανά στο λόμπι, όπου χαιρετάει κάποιον από απόσταση. Είναι ένα πρόσωπο που οι αρχές θεωρούν ότι είναι «οικείο» προς τον Τζόρτζι, με τον Ιταλό να του αφήνει το καρότσι με το παιδί.

Ο Τζόρτζι μετά από λίγα λεπτά επιστρέφει στον τέταρτο όροφο. Σχεδόν μια ώρα μετά, οι δύο Ιταλοί βγαίνουν από τη σουίτα. Οι ερευνητές των αρχών του Βελγίου παρατηρούν ότι η τσάντα του Παντσέρι «φαίνεται πολύ πιο χοντρή από όταν έφτασε», με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών η σύζυγος και η κόρη του Παντσέρι

Εξελίξεις ωστόσο, φαίνεται πως υπάρχουν τόσο με την σύζυγο όσο και την κόρη του Αντόνιο Παντσέρι.

Η ιταλική Δικαιοσύνη αποφάσισε χθες, ότι η σύζυγος του Αντόνιο Παντσέρι πρέπει να εκδοθεί, ή πιο σωστά να παραδοθεί στις βελγικές αρχές.

Η Μαρία Ντολόρες Κολεόνι, 68 ετών, σύμφωνα με το κατηγορητήριο των Βρυξελλών, όχι μόνον  γνώριζε τις παράνομες δραστηριότητες του συζύγου της, αλλά φέρεται να δέχθηκε και ακριβά δώρα από πρέσβη του Μαρόκου.

Όπως έγινε γνωστό, η ιταλική δικαιοσύνη, θα εξετάσει το ανάλογο βελγικό αίτημα έκδοσης και για την κόρη του Παντσέρι.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου