Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Εύα Καϊλή: Η πρώτη της δήλωσή για το Qatar Gate – Ποιους άλλους εμπλέκει

 Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου, 2022

Εύα Καϊλή: Η πρώτη της δήλωσή για το Qatar Gate – Ποιους άλλους εμπλέκει | tovima.gr

H πρώτη της δήλωση μέσα από τις φυλακές, – Τι λέει για τα χρήματα που βρέθηκαν

«Είναι απολύτως ψευδές ότι εγώ είχα μια προσωπική ατζέντα την οποία χρησιμοποίησα ή πλάσαρα στο κράτος του Κατάρ», τόνισε η Εύα Καϊλή, στην πρώτη της δήλωση μέσα από τις φυλακές,  δια του δικηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου.

Από το 2019 υπήρχαν συζητήσεις στην ΕΕ προκειμένου να αναπτύξουν εμπορικές σχέσεις με τις χώρες του Κόλπου, όπως το Κατάρ και το Κουβέιτ και το Ομάν.

Μάλιστα στο κάδρο των ευθυνών η κ. Καϊλή βάζει τον Ζοζέπ Μπορέλ, την επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον,  οι οποίοι ήταν οι πρώτοι που έθεσαν θέμα να ξεκινήσει η συνεργασία της ΕΕ με το Κατάρ. Σύμφωνα πάντα με τον δικηγόρο της κ. Καϊλή όλα ήταν εν γνώσει και είχαν την έγκριση της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της προέδρου Ρομπέρτα Μέτσολα.

Τι απαντά για τα χρήματα 

Το Κατάρ δεν είχε κανένα λόγω να δώσει χρήματα στην Εύη Καϊλή, απάντησε ο κ. Δημητρακόπουλος ερωτηθείς για τα χρήματα που βρέθηκαν σε βαλίτσα και στο σπίτι της. «Η Εύα Καϊλή δεν έχει σχέση με τα χρήματα που βρέθηκαν, δεν δωροδοκήθηκε, δεν έκανε καμία εξυπηρέτηση στο Κατάρ», σημείωσε ο κ. Δημητρακόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Οι εικόνες με τα χρήματα που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας όπως είπε ο κ. Δημητρακόπουλος μπορεί να είναι χρήματα και το σύνολο των ελέγχων που έγιναν.

Το Κατάρ δεν έχει καμία υποχρέωση στην Καϊλή, μιλούσε απευθείας με την Ευρωπαϊκή Ενωση, είπε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Ο κ. Δημητρακόπουλος, επανέλαβε ότι η κ. Καϊλή είναι αθώα, αποφεύγοντας να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ενόψει της ακρόασης της την Τετάρτη στη βελγική δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η υπόθεση δεν είναι ποινική αλλά πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου