Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Qatar Gate: «follow the money». Αυτές είναι οι βαλίτσες με τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή της Εύας Καϊλή και του πατέρα της

 Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου, 2022

Νέα φωτογραφία με όλα τα χρήματα που βρέθηκαν κατά τις έρευνες για την υπόθεση στην οποία εμπλέκεται η Εύα Καϊλή έδωσε στη δημοσιότητα η βελγική αστυνομία.

Νέα φωτογραφία με όλα τα χρήματα που βρέθηκαν κατά τις έρευνες για την υπόθεση στην οποία εμπλέκεται η Εύα Καϊλή έδωσε στη δημοσιότητα το πρωί της Τετάρτης η βελγική αστυνομία.

Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες, που έδωσαν στην δημοσιότητα οι βελγικές αρχές, υπάρχει μια βαλίτσα γεμάτη με χρήματα. Πρόκειται πιθανότατα για την βαλίτσα, με την οποία βρέθηκε ο πατέρας της Εύας Καϊλή.

Στην ανάρτηση των βελγικών αρχών αναφέρεται: «Στο πλαίσιο φακέλου της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας για ύποπτη διαφθορά, με στόχο άτομα που δραστηριοποιούνται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ομοσπονδιακή Δικαστική Αστυνομία κατέσχεσε σχεδόν 1,5 εκατομμύριο ευρώ κατά τη διάρκεια ερευνών που διενεργήθηκαν στην περιοχή των Βρυξελλών».

Δείτε την εν λόγω ανάρτηση

Τι αποκαλύπτει η διαδρομή των χρημάτων

Όπως αποκαλύπτει την Τετάρτη η έγκυρη βελγική εφημερίδα L’ Echo, οι βελγικές αρχές κατέσχεσαν μεταξύ άλλων μετρητά ακυκλοφόρητα, που ήταν ακόμη κολλαριστά και δεμένα με λαστιχάκι, και εμφανώς προέρχονταν από άλλη χώρα δεδομένου ότι το Βέλγιο έχει πάψει να τυπώνει χαρτονομίσματα.

Έτσι εφόσον εντοπιστεί η προέλευση των μετρητών αυτών, θα είναι ύστερα εύκολο να αποκαλυφθεί η τράπεζα από την οποία είχε γίνει η ανάληψη των χαρτονομισμάτων, άρα και ο τραπεζικός λογαριασμός και η ταυτότητα του ατόμου που χρεώθηκε την ανάληψη.

Επιπλέον οι αρχές θα μπορέσουν να αναλύσουν τα ψηφιακά αποτυπώματα πάνω στα χαρτονομίσματα και να τα αντιπαραβάλουν με αυτά των υπόπτων, είτε είναι υπό κράτηση όπως η τέως αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Εύα Καϊλή, είτε έχουν αφεθεί ελεύθεροι, όπως ο πατέρας της.

Πάντως όπως αναφέρει το βελγικό δημοσίευμα, αυτή η αναλυτική εξέταση θα απαιτήσει αρκετές εβδομάδες. Ωστόσο, κατά πως τονίζει χαρακτηριστικά στα αγγλικά, η λύση είναι «follow the money», δηλαδή «ακολούθησε την πορεία του χρήματος».

Υπενθυμίζεται ότι χθες η βελγική Εισαγγελία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τα ευρήματα των ερευνών της περασμένης Παρασκευής.

Η ώρα της κρίσης

Όλα αυτά, ενώ απομένουν πλέον λίγες ώρες για να μάθουμε την τύχη της Εύας Καϊλή. Αν δηλαδή θα φυλακιστεί μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής της ή αν θα αφεθεί ελεύθερη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα από τα πιθανά σενάρια είναι αυτό της αποφυλάκισής της, υπό τον όρο της ηλεκτρονικής επιτήρησής της με το λεγόμενο βραχιολάκι.

Πάντως, έως αργά χθες δεν είχε γίνει γνωστό εάν η Ελληνίδα ευρωβουλευτής θα παρίστατο στη διαδικασία ή εάν θα εκπροσωπούνταν από τον ελληνικής καταγωγής δικηγόρο της Αντρέ Ριζόπουλο, που έχει την έδρα του στις Βρυξέλλες.

Σε κάθε περίπτωση, το πρωί της Τετάρτης, ο δικηγόρος της αδερφής της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ανέφερε πάντως στον ΣΚΑΙ ότι ο ίδιος πρότεινε και στην ίδια την Ευρωβουλευτή και στους συνηγόρους της στο Βέλγιο να ζητήσει αναβολή της ακρόασης για την Τρίτη, για να είναι και αυτή παρούσα (όπως είπε, σήμερα έχει μια απεργία στο Βέλγιο και δεν είναι δυνατή η μεταγωγή της στο δικαστικό μέγαρο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου