Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

Είκοσι μήνες φυλακή σε πρώην προστατευόμενο μάρτυρα στη Novartis

Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022

H καταδίκη αφορά τον Νίκο Μανιαδάκη. Kαταδικάστηκε για την εμπλοκή του βουλευτή της ΝΔ Μάριου Σαλμά στο σκάνδαλο Novartis

Είκοσι μήνες φυλακή σε πρώην προστατευόμενο μάρτυρα στη Novartis

Σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών καταδικάστηκε ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας για το σκάνδαλο Novartis Νίκος Μανιαδάκης, μετά από μήνυση του βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά.

Η απόφαση καταδίκης του Νίκου Μανιαδάκη εκδόθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης, μετά από 12ωρη ακροαματική διαδικασία και το δικαστήριο, Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας έκρινε ένοχο τον πρώην προστατευόμενο μάρτυρα για τη Novartis και για τα τρία αδικήματα, που είχαν περιληφθεί στη μήνυση, δηλαδή ψευδή καταμήνυση, ψευδή κατάθεση και συκοφαντική δυσφήμιση.

Ο κατηγορούμενος, απολογούμενοs ισχυρίστηκε, ότι όσα κατέθεσε στους Εισαγγελείς Διαφθοράς για εμπλοκή Σαλμά στο σκάνδαλο Novartis, δεν στηρίζονταν σε αποδείξεις, αλλά πρόσθεσε για να δικαιολογήσει την κατάθεση σε βάρος του πρώην υπουργού, ότι πιέστηκε από τους τότε εισαγγελείς που διενεργούσαν την έρευνα για τις παράνομες πρακτικές του φαρμακευτικού κολοσσού.

Ο πρώην υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς απέρριψε και την πρόταση των συνηγόρων του Νίκου Μανιαδάκη να υπάρξει εκ μέρους του γραπτή δήλωση ανασκευής των όσων είχε καταθέσει, με αποτέλεσμα η καταδίκη να είναι η κατάληψη της πολύωρης δίκης.

Μετά την δικαστική απόφαση ο Μάριος Σαλμάς δήλωσε μεταξύ άλλων: 

«Είπα από την αρχή ότι θα φροντίσω να βγει η κουκούλα του προστατευόμενου μάρτυρα που με συκοφάντησε και το έπραξα. Είπα ότι θα τιμωρηθεί και το πήγα μέχρι τέλους. Το είπα και το έκανα γιατί δεν με κρατάει κανένας και για τίποτα».

Σημειώνεται ότι πριν από δύο και πλέον χρόνια, η υπόθεση Novartis είχε τεθεί στο αρχείο για τον Μάριο Σαλμά, ενώ παράλληλα αρχειοθετήθηκε για όλους τους καταγγελλόμενους πολιτικούς από τους προστατευόμενους μάρτυρες, καθώς δεν αποδείχθηκαν οι καταγγελίες τους.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου