Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Παπαστράτος: Γίνεται hub για 12 χώρες με επικεφαλής τον Χρήστο Χαρπαντίδη

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου, 2022

Νέα εποχή για την εταιρεία - Αντιπρόεδρος Ευρώπης και επικεφαλής

του νέου σχήματος ο Χρήστος Χαρπαντίδης

Μεγάλες ανατροπές, αλλά ουσιαστικά δύο μεγάλες νίκες, πέτυχε η Παπαστράτος. Το δελτίο τύπου που εκδόθηκε μιλά για νέα εποχή, αλλά για την ελληνική εταιρεία, θυγατρική της Phillip Morris τα πράγματα είναι πιο σύνθετα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις επίσημες ανακοινώσεις, η εταιρεία μετεξελίσσεται σε Διοικητικό Κέντρο των Λειτουργιών της Philip Morris International (PMI) για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Αυτό είναι το ένα καλό νέο για την Παπαστράτος η οποία ουσιαστικά εξελίσσεται σε hub για την ευρύτερη περιοχή, κι αναγνωρίζεται από τη μητρική εταιρεία η σημασία που έχει για ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Το δεύτερο επίσης σημαντικό νέο είναι ότι επικεφαλής αυτού του νέου κέντρου θα είναι ένας Ελληνας και συγκεκριμένα ο μέχρι σήμερα διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης

Ο κ. Χαρπαντίδης αναλαμβάνει επικεφαλής ως ως Αντιπρόεδρος Ευρώπης, με τομέα ευθύνης τις 12 χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και έδρα την Ελλάδα.

Η ξεχωριστή πορεία του μετασχηματισμού-πρότυπο της εταιρείας ξεκίνησε το 2015 με 3 χώρες ευθύνης, συνεχίστηκε με 5 και από το 2018 με 7. Το 2023, ο Χρήστος Χαρπαντίδης θα ηγείται του Διοικητικού Κέντρου των 12 χωρών και, συγκεκριμένα, των Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρο, Μάλτα, Κροατία, Σλοβενία, Σερβία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία, Μαυροβούνιο.

Το επιχειρηματικό αποτύπωμα για τη νέα εποχή της Παπαστράτος μεταφράζεται σε κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα 5 δισ. δολάρια, 3 εργοστάσια και περισσότερους από 4.000 εργαζομένους.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες και δυναμικά αναπτυσσόμενες περιοχές δραστηριότητας της PMI, στην οποία λειτουργούν 2 από τα 3 εργοστάσια παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού στην Ευρώπη.

Τη θέση του Χρήστου Χαρπαντίδης στην Παπαστράτος αναλαμβάνει ο κ. Γιώργος Μαργώνης ο οποίος είναι σήμερα managing director στη Βουλγαρία και θα αναλάβει την ελληνική εταιρεία από την 1η Μαρτίου.

Όπως γίνεται αντιληπτό η Παπαστράτος αποτελεί πλέον διπλό key study καθώς κατάφερε αφενός να επεκταθεί και να αποτελέσει το επίκεντρο για όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Και αφετέρου ένας Ελληνας manager, ο Χρήστος Χαρπαντίδης, χαίρει της πλήρους εμπιστοσύνης της Phillip Morris η οποία του δίνει «τα κλειδιά» για τις 12 χώρες με έδρα την Ελλάδα, κάτι επίσης σημαντικό.

Όπως επίσης σημαντικό είναι και το γεγονός ότι ένας Ελληνας ακόμη, ο κ. Μαργώνης, επιλέγεται να γίνει επικεφαλής στην εταιρεία στην Ελλάδα.

Επενδύσεις

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, οι οργανωτικές αλλαγές συνδέονται άρρηκτα με την πορεία της Παπαστράτος προς μία Ελλάδα χωρίς τσιγάρο. Με πρακτικές βιώσιμης εταιρικής ανάπτυξης και έμφαση στους ανθρώπους της, η εταιρεία προχώρησε, τα τελευταία 6 χρόνια, σε συνεχείς επενδύσεις στη χώρα, οι οποίες ξεπέρασαν τα 550 εκατομμύρια ευρώ, ενίσχυσαν την παραγωγική δυνατότητα του εργοστασίου της κατά 50%, από 20 δισ. θερμαινόμενες ράβδους καπνού σε 30 δισ., από τα οποία πλέον του 80% προς εξαγωγή.

Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος αναλαμβάνει, το 2023, ο Γιώργος Μαργώνης, με χώρες ευθύνης τις Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα. Από το 2001 όπου εντάχθηκε στο δυναμικό της Παπαστράτος μέχρι σήμερα, έχει, μεταξύ άλλων, ηγηθεί των Εμπορικών Λειτουργιών της εταιρείας και έχει διατελέσει Επικεφαλής του τμήματος Στρατηγικής Πωλήσεων στην Ελβετία και Γενικός Διευθυντής της Βουλγαρίας για την PMI.

Δήλωση Χαρπαντίδη

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης δήλωσε: “Η Παπαστράτος κεφαλαιοποιεί τη συνεχή και συνεπή διαδρομή της προς το καλύτερο, με την Ελλάδα να  γίνεται στρατηγικός κόμβος στη δημιουργία ενός κόσμου χωρίς τσιγάρο. Η απόφαση της Philip Morris International να επιλέξει τη χώρα μας ως Διοικητικό Κέντρο όλων των χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης αποδεικνύει για μία ακόμα φορά ότι ο επιχειρηματικός μετασχηματισμός μας εξελίσσεται προς τη σωστή κατεύθυνση. Χάρη στη βαθιά σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε δημιουργήσει με τους ανθρώπους μας, τους καταναλωτές και την κοινωνία, επιταχύνουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη του οργανισμού μας, με οδηγό την επιστήμη και όχημα την τεχνολογία.”

O.T.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου