Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Τουρκία: Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την αγορά των F-16

 Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου, 2022

Τουρκία: Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την αγορά των F-16 | tovima.gr

Τι αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες για την αγορά των αμερικανικών F-16 από την Τουρκία.

«Οι τεχνικές συνομιλίες ΗΠΑ Τουρκίας για τα F16 ολοκληρώθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες στην Ουάσιγκτον/επόμενο στάδιο η ειδοποίηση του Κογκρέσου/η αντίθεση του Γερουσιαστή Μενεντεζ για πώληση-αναβάθμιση παραμένει», αναφέρει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στις ΗΠΑ, Λένα Αργύρη σε ανάρτησή της στο Twitter.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ όταν ερωτήθηκε από τους Έλληνες ανταποκριτές στην Ουάσινγκτον αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες.

Η στάση Μενέντεζ

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν οι διαπραγματεύσεις έχουν καταλήξει σε συμφωνία, τότε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ οφείλει να ενημερώσει γραπτώς την Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας και την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής. Στην πρώτη, ως γνωστόν, συμμετέχει ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ που συνεχίζει να είναι υπέρ του «βέτο» στην αγορά των F-16 από την Τουρκία.

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Τζειμς Ρις (Ρεπουμπλικάνος από το Άινταχο) δήλωσε στην Καθημερινή και την Λένα Αργύρη ότι: «Για να προχωρήσει μια τέτοια πώληση με την απαραίτητη στήριξη του Κογκρέσου θα πρέπει πρώτα να αντιμετωπιστούν πολλά από τα αγκάθια στις σχέσεις των ΗΠΑ και της Τουρκίας».

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε από τη δική του μεριά ότι: «Βάσει της πολιτικής μας, δεν σχολιάζουμε δημοσίως ούτε επιβεβαιώνουμε τις προτεινόμενες αμυντικές μεταφορές έως ότου κοινοποιηθούν επίσημα στο Κογκρέσο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν τη συνεργασία τους με τη σύμμαχό τους στο ΝΑΤΟ, Τουρκία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία έχουν μακροχρόνιους και βαθιούς διμερείς αμυντικούς δεσμούς και η συνεχιζόμενη διαλειτουργικότητα της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ παραμένει προτεραιότητα».

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου