Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

Μουντιάλ: Δεύτερος δημοσιογράφος νεκρός μέσα σε μερικές ημέρες

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου, 2022
Ο Καταριανός Αλ-Μισλάμ πέθανε ξαφνικά ενώ κάλυπτε το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA του Κατάρ.
.
.
TWITTER

Ένας δεύτερος δημοσιογράφος πέθανε ενώ κάλυπτε το Μουντιάλ στο Κατάρ μερικές ημέρες μετά τον θάνατο του Αμερικανού Γκραντ Γουόλ επίσης δημοσιογράφου που βρισκόταν εκεί για τον ίδιο λόγο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Gulf Times, πρόκειται για τον Καταριανό φωτορεπόρτερ, Καλίντ αλ-Μισλάμ ο οποίος απεβίωσε «ξαφνικά» το Σαββατοκύριακο, αναφέρει το Foxsports.

«Ο Καταριανός Αλ-Μισλάμ πέθανε ξαφνικά ενώ κάλυπτε το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA του Κατάρ. Πιστεύουμε στο έλεος και τη συγχώρεση του Αλλάχ γι′ αυτόν και στέλνουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του», ανέφερε ανακοίνωση.

Ο Αλ-Μισλάμ εργαζόταν για το ειδησεογραφικό κανάλι του Κατάρ Al Kass TV και κάλυπτε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι συνθήκες γύρω από τον θάνατό του δεν έχουν διευκρινιστεί, με το τηλεοπτικό κανάλι να κάνει μονάχα μια σύντομη αναφορά στο θάνατό του.

Το εν λόγω περιστατικό έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του 48χρονου Αμερικανού δημοσιογράφου, Γκραντ Γουόλ στο Κατάρ, ενώ κάλυπτε το Μουντιάλ.

Ο δημοσιογράφος κατέρρευσε στο Σταδίου Λουσάιλ ενώ κάλυπτε τον αγώνα της Αργεντινής με την Ολλανδία στον προημιτελικό και μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε κοντινό νοσοκομείο πριν πεθάνει. Δεν έγινε σαφές αν πέθανε στο νοσοκομείο ή κατά τη μεταφορά του.

Οι νοσηλευτές έφτασαν γρήγορα και του παρείχαν επί τόπου φροντίδα για 20-30 λεπτά, και μετά τον πήραν με φορείο, όπως είπε ο Κέιρ Ράντνετζ, βετεράνος Βρετανός αθλητικογράφος.

Σύμφωνα με την οργανωτική επιτροπή του Μουντιάλ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γενικό Νοσοκομείο Χαμάντ της Ντόχα, μα δεν ανακοινώθηκε η αιτία θανάτου. «Είμαστε σε επαφή με την πρεσβεία των ΗΠΑ και σχετικές τοπικές αρχές για να διασφαλίσουμε πως η διαδικασία του επαναπατρισμού της σορού θα γίνει σύμφωνα με τις επιθυμίες της οικογένειας» αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Ο Γουόλ, που έγραφε για το Sports Illustrated για μια δεκαετία και μετά άρχισε τη δική του ιστοσελίδα, ενημέρωνε το αμερικανικό ποδοσφαιρικό κοινό κατά μια περίοδο αυξανόμενου ενδιαφέροντος, μετά το Μουντιάλ του 1994 στις ΗΠΑ.

Επίσης αποτελούσε μια κριτική ματιά στους διεθνείς φορείς του ποδοσφαίρου. Προσπάθησε να πάει για πρόεδρος της FIFA , έχοντας απέναντί του τους Σεπ Μπλάτερ και Μοχάμεντ μπιν Χαμάμ το 2011. Υποσχέθηκε μεγαλύτερη διαφάνεια στη FIFA και είπε πως ήρθε σε επαφή με 150 χώρες, χωρίς να κερδίσει υποστήριξη για την υποψηφιότητά του.

Αυτό το Μουντιάλ ήταν το όγδοο που κάλυπτε. Τη Δευτέρα έγραψε στην ιστοσελίδα του πως είχε επισκεφθεί κλινική όσο ήταν στο Κατάρ. «Το σώμα μου τελικά κατέρρευσε. Τρεις εβδομάδες με λίγο ύπνο, πολύ στρες και πολλή δουλειά μπορούν να στο προκαλέσουν αυτό» είχε γράψει. «Αυτό που ήταν ένα κρύωμα τις τελευταίες 10 ημέρες έγινε κάτι πιο σοβαρό τη νύχτα του ΗΠΑ- Ολλανδία και μπορούσα να νιώσω ένα νέο επίπεδο πίεσης και ενόχλησης στο άνω στήθος μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου