Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Τηλεδιάσκεψη Βορίδη με Ομοσπονδίες Ελλήνων στις ΗΠΑ -Στο επίκεντρο η ψήφος ομογενών στις εκλογές

 Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης / EUROKINISSI


Με τους προέδρους Ομοσπονδιών και Ενώσεων Ελλήνων Ομογενών των ΗΠΑ είχε τηλεδιάσκεψη ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, με βασικό αντικείμενο συζήτησης την άσκηση των δικαιωμάτων των Ελλήνων του εξωτερικού στην εκλογική διαδικασία από τον τόπο κατοικίας τους.

 

Βορίδης: Τα κόμματα της Αριστεράς επέβαλαν περιορισμούς στην ψήφο των ομογενών

Ο κ. Βορίδης, αφού επισήμανε ότι το δικαίωμα του εκλέγειν είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένο για όλους τους Έλληνες ανά τον κόσμο που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της πατρίδας μας, τόνισε ότι ο υφιστάμενος νόμος, με τις προϋποθέσεις που αυτός περιλαμβάνει, αποτελεί προϊόν συμβιβασμού με τα κόμματα της Αριστεράς, τα οποία επέβαλαν περιορισμούς.

 

Υπενθύμισε, δε, ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να άρει κάθε περιορισμό στη διαδικασία με τη νομοθετική πρωτοβουλία που κατέθεσε στη Βουλή τον Απρίλιο του 2021, χωρίς ωστόσο αυτό να καταστεί δυνατό, καθώς δεν συγκέντρωσε τις 200 ψήφους που απαιτούνταν.

 

Η καμπάνια για την ενημέρωση των Ελλήνων του εξωτερικού για την εγγραφή τους σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους

Επιπροσθέτως, ο κ. Βορίδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ενημερωτική εκστρατεία που διοργάνωσε το υπουργείο Εσωτερικών για την πληροφόρηση των Ελλήνων του εξωτερικού σχετικά με τη διαδικασία εγγραφής τους στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, η οποία, όπως είπε, ειδικά στο ψηφιακό της κομμάτι είχε 1.031.950 «χτυπήματα».

 

Παράλληλα, προέτρεψε τους εκπροσώπους της Ομογένειας να συνδράμουν στην εγγραφή των απόδημων Ελλήνων -που πληρούν τις προϋποθέσεις του υφιστάμενου νόμου- στη σχετική πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών (https://apodimoi.gov.gr/) και τους ευχαρίστησε για τη σημαντική τους συνδρομή στην αδιάκοπη προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση να διευκολύνει την άσκηση των εκλογικών δικαιωμάτων όλων των Ελλήνων ανά τον κόσμο, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους.

 

Τέλος, διαβεβαίωσε τους ομογενείς ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται με τον ίδιο ζήλο προς αυτή την κατεύθυνση και εξέφρασε την ελπίδα, στην επόμενη Βουλή, να αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η άρση κάθε περιορισμού στην εκλογική διαδικασία.

 

Εκπρόσωποι ομογένειας: «Ιστορική» η διάσκεψη -Σύσσωμη η εκπροσώπηση του Ελληνισμού της Αμερικής

Οι εκπρόσωποι της ομογένειας από την πλευρά τους χαρακτήρισαν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία «ιστορική», καθώς για πρώτη φορά πραγματοποιείται διάσκεψη με τη σύσσωμη εκπροσώπηση, σε επίπεδο προέδρων, όλου του Ελληνισμού της Αμερικής με τη συμμετοχή υπουργού της ελληνικής κυβέρνησης. Επιπλέον, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον κ. Βορίδη κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στην εμβάθυνση της συνεργασίας του ελληνικού κράτους με τις οργανώσεις της ομογένειας.

 

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έρχεται σε συνέχεια της περιοδείας που πραγματοποίησαν στις αρχές του προηγούμενου μήνα σε ΗΠΑ-Καναδά ο γενικός γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης Μιχάλης Σταυριανουδάκης και ο διευθυντής του κ. Βορίδη, Θεοδόσης Αθανασάς, οι οποίοι συμμετείχαν επίσης στην τηλεδιάσκεψη, καθώς επίσης και ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Θεόδωρος Οικονόμου.

 

Οι 23 Ομοσπονδίες και οι Ενώσεις Ομογενών των ΗΠΑ που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη:

1. Εθνική Ελληνική Ομοσπονδία Φοιτητών Αμερικής

 

2. Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής

 

3. Ομοσπονδία Χίου

 

4. Πανκρητική Ομοσπονδία Αμερικής

 

5. Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αμερικής

 

6. Πανελληνική Ομοσπονδία Φλώριδας

 

7. Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Νοτιοδυτικών Πολιτειών

 

8. Ιονική Πολιτιστική Ομοσπονδία

 

9. Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Ιλλινόι - Ένωσης

 

10. Ομοσπονδία Ενωμένων Λακωνικών Συλλόγων

 

11. Ομοσπονδία της Νήσου Λέσβου στις ΗΠΑ

 

12. Παμμακεδονικός Σύνδεσμος ΗΠΑ

 

13. Ελληνοαμερικάνικο Κογκρέσο του Μίσιγκαν

 

14. Ομοσπονδία Ιατρικών Συλλόγων Βόρειας Αμερικής

 

15. Πανμεσσηνιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ και Καναδά

 

16. Ομοσπονδία Ελληνικών Οργανώσεων Νέας Ιερσέις

 

17. Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Ευρύτερης Περιοχής Νέας Υόρκης

 

18. Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας

 

19. Πανποντιακή Ομοσπονδία Αμερικής & Καναδά

 

20. Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Φιλαδέλφιας

 

21. Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας

 

22. Πανθρακική Ομοσπονδία Αμερικής «Ορφέας»

23. Ενωμένα Ελληνοαμερικανικά Σωματεία της Καλιφόρνια

iefimerida


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου