Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

Εμμεση συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

ΑΘΗΝΑ. Συνάντηση μεταξύ συμβούλων του Ελληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, πραγματοποιήθηκε υπό άκρα μυστικότητα την Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου, στις Βρυξέλλες και συγκεκριμένα στα γραφεία της γερμανικής αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η συνάντηση έγινε μεταξύ του εκπροσώπου της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραΐμ Καλίν και της διευθύντριας του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, Αννας-Μαρίας Μπούρα, όπως αναφέρει η τουρκική «Μιλιέτ» (Milliyet).

Η συνάντηση, σύμφωνα με το τουρκικό Μέσο, ήταν τριμερής, καθώς συμμετείχε και ο σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας της γερμανικής καγκελαρίας της Γερμανίας, Jens Plötner.

Οπως σημειώνει η «Μιλιέτ», κατά τη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης συζητήθηκε το θέμα της αναζωογόνησης των διαύλων επικοινωνίας μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας.
Τόσο η Αθήνα όσο και η Αγκυρα δεν ανακοίνωσαν τη συνάντηση της κυρίας Μπούρα με τον κ. Καλίν, διότι καμία πλευρά δεν ήθελε να δημιουργήσει προσδοκίες για το περιεχόμενο των συνομιλιών, ούτε να καλλιεργήσει στην εσωτερική κοινή γνώμη της μιας ή της άλλης χώρας την αίσθηση ότι έπειτα από οκτώ μήνες διαρκούς κλιμάκωσης της έντασης και καλλιέργειας πολεμικού κλίματος από την πλευρά του Προέδρου της Τουρκίας οι δύο χώρες αποφάσισαν να βαδίσουν στο μονοπάτι της συνεννόησης.

Παρότι δεν αποκαλύπτεται η ατζέντα της εν λόγω συνάντησης είναι σαφές ότι το γεγονός πως έγινε σε ουδέτερο έδαφος σε μια περίοδο που οι τουρκικές επιθέσεις κατά της Ελλάδας διαδέχονται η μια την άλλη αποκτά ξεχωριστή σημασία, καθώς όπως τονίζουν διπλωματικές πηγές θα μπορούσε να αποτελέσει την απαρχή μιας αποκλιμάκωσης στις σχέσεις Αθήνας – Αγκυρας και ενώ και οι δύο χώρες βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο.

Σύμφωνα με το protothema.gr, για την πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης υπήρξε πυκνό πολιτικό και διπλωματικό παρασκήνιο, στο οποίο ενεπλάκησαν φίλοι και σύμμαχοι, όπως η Γερμανία με τη σιωπηρή παρότρυνση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Σημειώνεται ότι η κ. Μπούρα και ο κ. Καλίν είναι εκ των στενότερων συνεργατών του Ελληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αντίστοιχα, γεγονός που σηματοδοτεί τα πρώτα ίχνη, έπειτα από μήνες «πάγου», επανεκκίνησης των επαφών μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου