Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

Την Πρίστινα αναμένεται να επισκεφτεί ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας την Τρίτη

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου, 2022
Ο κ. Δένδιας και προς ενημέρωση του αναφορικά με τις σχετικές εξελίξεις, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Πρίστινα, αναμένεται να συναντήσει στελέχη του ελληνικού αποσπάσματος της KFOR.

Σε συνέχεια της συνάντησής του τη Δευτέρα (19/12) με τον Σέρβο ομόλογό του, Υπουργού Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, πρόκειται να προχωρήσει σε κατ’ ιδίαν συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών του Κοσόβου, Ντονίκα Γκερβάλα-Σβαρτς ενώ θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες.

Ψηλά στην αντζέντα των συνομιλιών θα βρίσκεται η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, η οποία έχει αναβαθμισμένη πλέον σημασία από τη στιγμή της υπογραφής επισήμου αιτήματος του Κοσόβου για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση την Τετάρτη (14/12).

Oι συζητήσεις κατά την επίσκεψη αναμένεται να επικεντρωθούν στη συνεργασία Αθήνας – Πρίστινας σε ευρύ φάσμα τομέων, όπως η οικονομία, η ενέργεια, ο πολιτισμός και η υγεία, καθώς και σε περιφερειακές εξελίξεις ως προς τον Διάλογο Βελιγραδίου – Πρίστινας. Εξελίξεις που επικαθορίζονται εν πολλοίς και από την επιλογή της Σερβίας να εγκαταστήσει στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις στο Κόσοβο με αίτημα που κατατέθηκε την Παρασκευή (16/12) στην διοίκηση της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στο Κόσοβο – KFOR.

Ο κ. Δένδιας και προς ενημέρωση του αναφορικά με τις σχετικές εξελίξεις, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Πρίστινα, αναμένεται να συναντήσει στελέχη του ελληνικού αποσπάσματος της KFOR.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε την Πρίστινα τον Οκτώβριο του 2020, τον Ιούνιο του 2021 και τον Ιούνιο του 2022, ενώ η υπουργός Εξωτερικών του Κοσόβου επισκέφθηκε την Αθήνα τον Ιανουάριο του 2022.

Εν συνεχεία, ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Άλμπιν Κούρτι, θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του υπουργού Εξωτερικών.

Οι κοινές δηλώσεις στον Τύπο προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν μετά το πέρας των διευρυμένων συνομιλιών, ώρα Ελλάδας 11:30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου