Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Υποκλοπές – Κατρίνης: Οι κυβερνήσεις παραιτούνται όταν υπάρχουν σκάνδαλα με ευθύνη του πρωθυπουργού

 Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022

Υποκλοπές – Κατρίνης: Οι κυβερνήσεις παραιτούνται όταν υπάρχουν σκάνδαλα με ευθύνη του πρωθυπουργού | tovima.gr

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει «ψυχολογία και συμπεριφορά ενόχου» και κινείται στη «λογική της συγκάλυψης των όσων έγιναν από τον παρακρατικό μηχανισμό που στήθηκε στην ΕΥΠ με ευθύνη του πρωθυπουργού»

Όνειδος χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για τις διαδικασίες άρσης του απορρήτου, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης και απαντώντας στο κάλεσμα του πρωθυπουργού να ψηφίσουν όλα τα κόμματα το νομοσχέδιο επί της αρχής τόνισε ότι «αδίκως αναζητείτε συνενόχους. Δεν θα συναινέσει το ΠΑΣΟΚ» στην προστασία του παρακρατικού μηχανισμού που στήσατε για να κάνετε υποκλοπές.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Μιχάλης Κατρίνης κατηγόρησε τόσο τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και τον Αλέξη Τσίπρα για κατήφορο καθώς όπως είπε επιδόθηκαν σε αλληλοκατηγορίες για το ποιος παρακολουθεί περισσότερους και ποιος έχει μεγαλύτερη ευθύνη στο θεσμικό κατήφορο της χώρας.

Ο κ. Κατρίνης τόνισε ότι σ’ αυτή τη συζήτηση η κυβέρνηση της ΝΔ έχει «ψυχολογία και συμπεριφορά ενόχου» και κινείται στη «λογική της συγκάλυψης των όσων έγιναν από τον παρακρατικό μηχανισμό που στήθηκε στην ΕΥΠ με ευθύνη του πρωθυπουργού».

Τόνισε δε ότι ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να παριστάνει ότι δεν ήξερε καθώς ήταν αυτός που έθεσε στην αρμοδιότητα του πρωθυπουργού τη λειτουργία της ΕΥΠ. «Μπορεί να λέει και να παριστάνει ότι δεν ήξερε; Μπορεί να μεταθέτει τις ευθύνες στον ανιψιό του; Από πού αντλούσε την ισχύ του ο κ. Δημητριάδης; Δεν μπορεί να μεταθέτει τις ευθύνες στον κ. Κοντολέοντα που έγινε διοικητής της ΕΥΠ με φωτογραφική διάταξη από τον κ. Μητσοτάκη».

«Η κυβέρνηση κινείται στη λογική της συγκάλυψης ενός τεράστιου σκανδάλου»

Η κυβέρνηση κινείται στη λογική της συγκάλυψης ενός τεράστιου σκανδάλου που σε οποιαδήλποτε άλλη δημοκρατία δυτικού τύπου θα έπεφτε η κυβέρνηση, σημείωσε ο κ. Κατρίνης επαναλαμβάνοντας τη φράση του Νίκου Αλιβιζάτου ότι οι κυβερνήσεις παραιτούνται όταν υπάρχουν σκάνδαλα με ευθύνη του πρωθυπουργού.

Μιλάτε σαν να μην είστε εσείς πρωθυπουργός της χώρας. Μιλήσατε για επιχειρηματικά συμφέροντα που δεν κατανοούν το ρόλο τους, που εκβιάζουν την κυβέρνηση. Γιατί δεν τα κατονομάζετε; Μήπως γιατί είναι τα ίδια που σας στήριξαν; διερωτήθηκε ο κ. Κατρίνης κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη για ανταλλαγή μηνυμάτων εκτός πολιτικού πλαισίου με αυτά τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου