Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Οι απίστευτες ευεργετικές ιδιότητες που έχει το μέλι στον οργανισμό μας

Πόσο μέλι χρειάζεται να τρώμε κάθε μέρα;

 Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου, 2022

Πιο συγκεκριμένα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το μέλι βελτιώνει αρκετούς βασικούς δείκτες της καρδιομεταβολικής υγείας, όπως τα επίπεδα σακχάρου και χοληστερόλης στο αίμα.

Nέα μελέτη διαπίστωσε ότι το μέλι, εκτός από το γεγονός ότι καταπραΰνει τον πονόλαιμο και ανακουφίζει από τα συμπτώματα του κρυολογήματος, έχει πολλά περισσότερα οφέλη.

Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τορόντο, η προσθήκη μελιού στα γεύματα μας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσουμε επιπλέον γεύση και να απολαύσουμε τις ευεργετικές επιδράσεις του μελιού σην υγεία και τη διατροφή μας.


Πόσο μέλι χρειάζεται να τρώμε κάθε μέρα

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrition Reviews αποδεικνύει ότι η κατανάλωση μελιού μειώνει τη γλυκόζη στο αίμα, καθώς και τη συνολική και κακή χοληστερόλη, ενώ ταυτόχρονα σταθεροποιεί τα τριγλυκερίδια. Επιπλέον, το μέλι φαίνεται να παράγει αυξημένα επίπεδα καλής χοληστερόλης και να σχετίζεται και με βελτιωμένη καρδιομεταβολική υγεία.

Το μέλι αποτελεί μια σύνθετη σύνθεση κοινών και σπάνιων σακχάρων, πρωτεϊνών, οργανικών οξέων και άλλων βιοδραστικών ενώσεων που υπόσχονται πολλαπλά οφέλη για την υγεία.

Πηγή: jpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου