Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

Παρακολουθησεις: Αίτημα δικαστικής συνδρομής από τις ΗΠΑ υπέβαλε η εισαγγελία

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου, 2022

Η βοήθεια από την άλλη άκρη του Ατλαντικού κρίθηκε απαραίτητη - Έξι εταιρείες στο στόχαστρο.

Δικαστική συνδρομή από τις Ηνωμένες Πολιτείες για την υπόθεση υποκλοπών ζητούν με αίτημα τους οι Έλληνες εισαγγελείς προκειμένου να εντοπίσουν τα ηλεκτρονικά ίχνη των SMS που παγίδευσαν τις τηλεφωνικές συνομιλίες πολιτικών και δημοσιογράφων σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν τα πρόσωπα που έκαναν την αποστολή.

Ειδικότερα, η βοήθεια από την άλλη άκρη του Ατλαντικού κρίνεται απαραίτητη αφού οι εταιρείες μέσω των οποίων «έφυγαν» τα «ύποπτα» μηνύματα φαίνεται πως δηλώνουν σε αμερικανικές πολιτείες την έδρα τους.

Στοιχεία για ενδεχόμενα αδικήματα ζητούν οι εισαγγελείς

Στο αίτημα δικαστικής συνδρομής οι Έλληνες εισαγγελείς φέρονται να εξηγούν πως ερευνούν αδικήματα όπως η παραβίαση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών και των προσωπικών δεδομένων και αιτούνται στοιχεία για τις επίμαχες εταιρείες.

Remaining Time 0:00
 

Παράλληλα, συνεχίζονται οι καταθέσεις ενώπιον των εισαγγελέων, αλλά και η εξέταση από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος των κατασχεθέντων στις πρόσφατες εφόδους σε γραφεία εταιρειών και σπίτια προσώπων που φέρονται να συνδέονται με τις εταιρείες που εμπορεύονται το παράνομο στην Ελλάδα λογισμικό predator.

Έξι εταιρείες στο στόχαστρο

Σε έξι εταιρείες επικεντρώνει την έρευνά της η εισαγγελία, στο πλαίσιο της προκαταρτικής έρευνας για την υπόθεση υποκλοπών.

Έπειτα από στοιχεία που έφτασαν στα χέρια των εισαγγελέων μέσω εγγράφων και μαρτυρικών καταθέσεων αποκαλύφθηκαν πρόσωπα που ενδέχεται να έχουν σχέση με εταιρείες που σχετίζονται με το λογισμικό Predator. Σκοπός των ερευνών είναι να συγκεντρωθούν στοιχεία που θα βοηθήσουν στην έρευνα.

HUFFPOSTGR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου