Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

Γερμανία: 71χρονος πρίγκιπας φέρεται ως αρχηγός των «Πολιτών του Ράιχ» - Σχεδίαζαν πραξικόπημα

Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 2022

Συλλήψεις ακροδεξιών σε Ιταλία και Αυστρία.
TWITTER

Στην Ιταλία έγινε η τελευταία μέχρι στιγμής σύλληψη στην υπόθεση της ακροδεξιάς συνωμοσίας, «Πολιτών του Ράιχ», καθώς συνελήφθη στην Περούτζια 64χρονος πρώην αξιωματικός του γερμανικού στρατού.

Οι Γερμανοί ομοσπονδιακοί εισαγγελείς επισημαίνουν ότι είναι σε εξέλιξη έρευνες και στο Κίτσμπιουελ της Αυστρίας και συνοψίζουν ότι περίπου 3.000 αξιωματικοί πραγματοποίησαν έρευνες σε 130 τοποθεσίες σε 11 από τις 16 «πολιτείες» της Γερμανίας για να εξαρθρώσουν την ακροδεξιά οργάνωση Reichsbürger (Πολίτες του Ράιχ), που όπως όλα δείχνουν σχεδίαζε 

πραξικόπημα στη χώρα.

«Τρομοκρατική απειλή από μέλη της άκρας Δεξιάς»

Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι το τρομοκρατικό δίκτυο Reichsbürger, δεν αναγνωρίζει τη σύγχρονη εποχή και η επικινδυνότητά του φαίνεται από το γεγονός ότι είχε στρατιωτικό βραχίονα έτοιμο για όλα.

«Οι επιδρομές της Τετάρτης έδειξαν ότι «ξέρουμε πώς να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας με πλήρη ισχύ ενάντια στους εχθρούς της δημοκρατίας», δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ.

Ο Γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης Μάρκο Μπούσμαν χαρακτήρισε τις επιδρομές ως «αντιτρομοκρατική επιχείρηση», εναντίον ομάδας που «οδηγήθηκε από βίαιες φαντασιώσεις πραξικοπήματος και ιδεολογίες συνωμοσίας».Το Der Spiegel ανέφερε ότι οι τοποθεσίες που αναζητήθηκαν περιελάμβαναν τους στρατώνες της μονάδας ειδικών δυνάμεων της Γερμανίας KSK στη νοτιοδυτική πόλη Calw.

Επίσης το Der Spiegel κατονομάζει ως αρχηγούς της ομάδας τον πρίγκιπα Ερρίκο 13ο του Ρόις, 71 ετών και επικεφαλής του στρατιωτικού βραχίονα έναν πρώην διοικητή της μονάδας αλεξιπτωτιστών, 69 ετών.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς είπαν ότι ο γαλαζοαίματος Ερρίκος 13ος (Heinrich XIII) , θα αναλάμβανε μετά το πραξικόπημα ως νέος ηγέτης της Γερμανίας και φέρεται να επικοινώνησε με Ρώσους αξιωματούχους με στόχο να διαπραγματευτεί μια νέα τάξη πραγμάτων. Σε αυτό φέρεται να τον βοήθησε μια Ρωσίδα, η Vitalia B.

Το Κρεμλίνο με επίσημη ανακοίνωση αρνείται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση.

Στην οργάνωση συμμετείχε και η Μπίργκιτ Μάλζακ – Βίνκεμαν, πρώην ομοσπονδιακή βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (ΑfD) και νυν δικαστής στο Βερολίνο, η οποία είναι επίσης αθλήτρια της σκοποβολής.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 22 Γερμανούς πολίτες και άλλα τρία άτομα, μεταξύ των οποίων Ρώσος υπήκοος.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι οι συλληφθέντες φέρεται να δημιούργησαν πέρυσι το τρομοκρατικό δίκτυο με ένοπλη πτέρυγα που είχε στόχο να γίνει ο νέος γερμανικός στρατός, σύμφωνα με εππίσημη ανακοίνωση.

Οι ύποπτοι που συνολικά ξεπερνούν τους 50 γνώριζαν ότι ο στόχος τους μπορούσε να επιτευχθεί μόνο με στρατιωτικά μέσα και με βία, ανέφεραν οι εισαγγελείς.

Οκτώ στελέχη έχουν προφυλακιστεί

Οκτώ από τους 25 συλληφθέντες στο πλαίσιο της επιχείρησης εξάρθρωσης της τρομοκρατικής οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ» (Reichsbürger) έχουν ήδη προφυλακιστεί με κατηγορίες για κατάργησης της ισχύουσας κρατικής ελεύθερης δημοκρατικής τάξης στη Γερμανία, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Ομοσπονδιακός Εισαγγελέας Πέτερ Φρανκ.

Μιλώντας στον Τύπο, ο κ. Φρανκ αναφέρθηκε σε μια «τρομοκρατική οργάνωση η οποία σχηματίστηκε γύρω από τον πρίγκιπα Ερρίκο 13ο και είχε τη μορφή συμβουλίου, δομημένου όπως ένας κυβερνητικός οργανισμός»., με ιδεολογική επίδραση από τις θεωρίες συνωμοσίας και την θεωρία QAnon.

Ηγετικά στελέχη της οργάνωσης είχαν ήδη προετοιμαστεί για την ανάληψη συγκεκριμένων θέσεων στο κράτος, επισήμανε ο Εισαγγελέας και πρόσθεσε ότι υπήρχαν σκέψεις ακόμη και για ένοπλη εισβολή στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.

Ανοικτό το ενδεχόμενο κατηγορίας εσχάτης προδοσίας

Μερικά από τα μέλη της ομάδας είχαν κάνει «συγκεκριμένες προετοιμασίες» για να εισβάλουν στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο της Γερμανίας με καταδρομική ομάδα, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, που αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο κάποιος από τους υπόπτους να κατηγορηθεί για προδοσία.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι οι ύποπτοι συνδέονται με το λεγόμενο κίνημα των πολιτών του Ράιχ, οι οπαδοί του οποίου απορρίπτουν το μεταπολεμικό σύνταγμα της Γερμανίας και έχουν ζητήσει την ανατροπή της κυβέρνησης.

Οι γερμανικές υπηρεσίες έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι οι ακροδεξιοί εξτρεμιστές αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για την εσωτερική ασφάλεια της Γερμανίας.

Σε εγρήγορση η χώρα έναντι των απειλών εξτρεμισμού

Οι σημερινές επιχειρήσεις αποδεικνύουν ότι η Γερμανία βρίσκεται σε εγρήγορση όταν πρόκειται για την απειλή εξτρεμισμού, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστράιτ, αναφερόμενος στην εξάρθρωση του ηγετικού πυρήνα της τρομοκρατικής οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ» (Reichsbuerger).

Μηδενική ανοχή στον εξτρεμισμό από τις ένοπλες δυνάμεις

Από την πλευρά του υπουργείου Άμυνας, ο εκπρόσωπος Άρνε Κόλατς, ερωτώμενος σχετικά με τη σύλληψη ενός εν ενεργεία στρατιωτικού ως μέλους της οργάνωσης, τόνισε ότι οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις εφαρμόζουν πολιτική «μηδενικής ανοχής» στα εξτρεμιστικά στοιχεία. «Κάθε μεμονωμένη περίπτωση είναι εμάς πέρα από το όριο ανοχής», είπε ο κ. Κόλατς.

ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Huffpostgr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου