Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Αυτά είναι τα 4 σχήματα που κατέθεσαν προσφορές για το αεροδρόμιο Καλαμάτας

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου, 2022

Κορυφαία ονόματα του ελληνικού και όχι μόνο επιχειρείν εκδήλωσαν ενδιαφέρον
ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ

Τέσσερα σχήματα με κορυφαίες εταιρείες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θέλουν να αποκτήσουν το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, το οποίο είναι το πρώτο από τα αεροδρόμια της ΥΠΑ που αποκρατικοποιείται, πέραν του αεροδρομίου της Αθήνας και των 14 Περιφερειακών αεροδρομίων της Fraport Greece.

Το Υπερταμείο ανακοίνωσε πριν λίγο ότι παρέλαβε τους Φακέλους Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος από τέσσερις ενδιαφερόμενους επενδυτές, για την παραχώρηση του δικαιώματος διοίκησης, διαχείρισης, λειτουργίας, ανάπτυξης, επέκτασης, συντήρησης και εκμετάλλευσης του Διεθνούς Αερολιμένος Καλαμάτας.

Το ενδιαφέρον τους εκδήλωσαν τα εξής επενδυτικά σχήματα (με αλφαβητική σειρά):

  • ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.- GMR Airports Limited
  • ΜΥΤΙΛHΝΑΙΟΣ Α.Ε.-CORPORATION AMERICA AIRPORTS S.A
  • Egis Airport Operation-AKTOR CONCESSIONS SINGLE MEMBER S.A.- Aéroports de la Cote d’Azur
  • FRAPORT AG- DELTA AIRPORT INVESTMENTS A.E.- ΠΗΛΕΑΣ Α.Ε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σχήμα της Fraport – Delta – Πηλέας, ο όμιλος Κωνσταντακόπουλου (Costa Navarino) συμμετέχει με την εταιρεία Πηλέας.

Η προεπιλογή των διαγωνιζομένων, η οποία θα σημάνει την έναρξη της δεύτερης φάσης της διαγωνιστικής διαδικασίας, αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2023.

Ο διαγωνισμός για το Διεθνές Αεροδρόμιο της Καλαμάτας αποτελεί το πρώτο πολύ μεγάλο βήμα για την αξιοποίηση των 23 περιφερειακών αεροδρομίων. Η αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων θα αλλάξει άρδην την εικόνα της χώρας στον τομέα των μεταφορών, ο οποίος είναι κρίσιμος για τη βελτιστοποίηση της εξυπηρέτησης των πολιτών, αλλά και για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα 22 Περιφερειακά Αεροδρόμια, έχει εκκινήσει ο διαγωνισμός για την επιλογή Συμβούλου (χρηματοοικονομικού, νομικού, τεχνικού/κυκλοφοριακού) και η υποβολή προσφορών έχει οριστεί για τις 6 Φεβρουαρίου 2023. Η ολοκλήρωση του διαγωνισμού και η υπογραφή σύμβασης με τον Σύμβουλο για τα 22 Περιφερειακά Αεροδρόμια αναμένεται το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Το ζήτημα είναι κατά πόσο όλα ή μέρος αυτών των 22 αεροδρομίων θα έχουν ενδιαφέρον από εταιρείες για αξιοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου