Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022

Ακρίβεια: Λουκέτο στο… σουβλάκι – Κατεβασμένα ρολά & απολύσεις στα σουβλατζίδικα | tovima.gr

Η ακρίβεια κάνει το σουβλάκι… απλησίαστο.

Ένα παραδοσιακό φαγητό των Ελλήνων έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα από τη συνεχιζόμενη ακρίβεια και τις αυξήσεις των τροφίμων και των αγροτικών προϊόντων.

Ο λόγος για το σουβλάκι, με τους ιδιοκτήτες σουβλατζίδικων σε αρκετές περιοχές –ακόμα και τις πιο… λαϊκές- να βάζουν λουκέτο, καθώς η πελατεία τους μειώνεται όλο και περισσότερο.

«Κάθε μέρα συνάδελφοι κλείνουν, το πρόβλημα είναι σοβαρό. Κινδυνεύουμε να κλείσουμε και εμείς, δεν ξέρω αν θα αντέξουμε, διώχνουμε προσωπικό και μένουν άνθρωποι που τους είχα 20 χρόνια χωρίς δουλειά. Προσπαθούμε να κρατήσουμε τις τιμές αλλά είναι αδύνατον διότι βλέπεται κάθε μέρα τι γίνεται», ανέφερε μιλώντας στο MEGA ο επιχειρηματίας Κώστας Ζηγούρης.

Στα ύψη η τιμή ενός τυλιχτού

Όπως λένε οι καταναλωτές, για μια τετραμελή οικογένεια, η αγαπημένη συνήθεια του Σαββατοκύριακου είναι πλέον απαγορευτική μιας και χρειάζονται τουλάχιστον 25 ευρώ μόνο για τυλιχτά και αναψυκτικά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το πιο ακριβό τυλιχτό σουβλάκι το συναντά κανείς στην Κρήτη με τη μέση τιμή να έχει σκαρφαλώσει στα 4,30 ευρώ, ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 3,54€, ενώ στην Αθήνα το σουβλάκι κυμαίνεται στα 3,30 ευρώ. 

Την άνοδο οι πρώτες ύλες

Οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες όπως το ηλιέλαιο και οι πατάτες, έχουν οδηγήσει σε μια ανεξέλεγκτη αύξηση στις τιμές των προϊόντων καθιστώντας αγαπημένες συνήθειες των Ελλήνων απαγορευτικές.

«Έχει ακριβύνει πάρα πολύ, είμαστε κλασικοί Έλληνες αλλά το σκεφτόμαστε πλέον» προσθέτουν μιλώντας στο MEGA οι καταναλωτές.

Τέλος, οι επαγγελματίες φοβούνται ότι οι αυξήσεις στην ενέργεια και τις πρώτες ύλες θα συνεχιστούν και αναγκαστικά θα πρέπει να συνεχίσουν να κρατούν ψηλά τις τιμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου