Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

Γερμανία: Ακροδεξιοί σχεδίαζαν επίθεση στο κοινοβούλιο – 25 συλλήψεις

Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 2022

Γερμανία: Ακροδεξιοί σχεδίαζαν επίθεση στο κοινοβούλιο – 25 συλλήψεις | tovima.gr

Οι επιδρομές της αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν σε 11 ομοσπονδιακά γερμανικά κρατίδια και συνελήφθησαν 25 άτομα που ανήκουν στην οργάνωση «Πολίτες του Ράιχ»

Μια εκτεταμένη επιχείρηση της γερμανικής αστυνομίας στους κόλπους οργανώσεων της άκρας δεξιάς και υποστηρικτών θεωριών συνωμοσίας οδήγησε σήμερα το πρωί στη διάλυση ενός πυρήνα που σχεδίαζε ένοπλες επιθέσεις και είχε στόχο κυρίως την Μπούντεσταγκ, την κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου, ανακοινώθηκε από το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα.

Την είδηση γνωστοποίησε το πρωί της Τετάρτης, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας Μάρκο Μπούσμαν.

«Από το πρωί, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής» τονίζει σε tweet του ο ίδιος, και συνεχίζει: «Υπάρχουν υποψίες ότι σχεδίαζαν επίθεση σε συνταγματικά όργανα».

Επιδρομές και συλλήψεις

Οι επιδρομές της αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν σε 11 ομοσπονδιακά γερμανικά κρατίδια και συνελήφθησαν 25 άτομα που ανήκαν στην οργάνωση «Πολίτες του Ράιχ» (Reichsbürger).

Είναι ύποπτα ότι «προέβησαν σε συγκεκριμένες προετοιμασίες για να διεισδύσουν βίαια μέσα στη γερμανική Μπούντεσταγκ με μια μικρή ένοπλη ομάδα», αναφέρουν σε ανακοινωσή τους οι εισαγγελείς.

Ποιοι είναι οι «Πολίτες του Ράιχ»

Η Reichsbürger,  βρίσκεται εδώ και καιρό, στο στόχαστρο της γερμανικής αστυνομίας για βίαιες επιθέσεις και ρατσιστικές θεωρίες συνωμοσίας. Αποτελείται από μια σειρά από μικρές ακροδεξιές οργανώσεις και άτομα, που σύμφωνα με τη DW, η οργάνωση, υποστηρίζει ότι το γερμανικό σύνταγμα πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο δεν ακυρώθηκε ποτέ σωστά και ότι ο σχηματισμός της πρώην Δυτικής Γερμανίας το 1949, και τώρα της επανενωμένης Γερμανίας, δεν ήταν ποτέ έγκυρος.

Αρνούνται επίσης να αναγνωρίσουν το σύγχρονο γερμανικό κράτος, όπως υπογραμμίζει το BBC. Υπολογίζεται ότι περίπου 50 άνδρες και γυναίκες είναι μέλη της ομάδας, οι οποίοι φέρονται να έχουν σχεδιάσει να ανατρέψουν τη δημοκρατία και να την αντικαταστήσουν με ένα νέο κράτος κατά το πρότυπο της Γερμανίας του 1871.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου