Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

Το φόρουμ των Ομοσπονδιών και των Οργανώσεων με παναμερικανική εμβέλεια το βράδυ της Τετάρτης, 15ης Δεκεμβρίου 2022

 Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου, 2022

Δημήτρη Τσάκα

Στιγμιότυπο από την τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το φόρουμ των Ομοσπονδιών και των Οργανώσεων με παναμερικανική εμβέλεια το βράδυ της Τετάρτης, 15ης Δεκεμβρίου 2022 συγκάλεσε την δεύτερη διαδικτυακή συνάντηση στο πλαίσιο της οποίας έγινε ο απολογισμός της προηγούμενης και ανταλλάχτηκαν απόψεις για την διεύρυνση της συνεργασίας και τον συντονισμό των ενεργειών και δράσεων για το 2023 .

Η διαδικτυακή συνάντηση έλαβε χώρα δύο περίπου εβδομάδες μετά την επιτυχημένη διαδικτυακή συζήτηση με τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη για την ψήφο των αποδήμων και οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών τάχτηκαν ανεπιφύλακτα υπέρ της συνέχισης και θεσμοθέτησης του διαλόγου με εκπροσώπους της ελληνικής πολιτείας, του Κογκρέσου και της αμερικανικής κυβέρνησης για τα εθνικά μας θέματα και τα θέματα που απασχολούν την ελληνοαμερικανική κοινότητα.   

Οι πρωτεργάτες αυτής της πρωτοβουλίας κατά την διάρκεια της επικοινωνίας με τις «Αναμνήσεις» εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την επιτυχία των δύο πρώτων συναντήσεων και τόνισαν ότι η συνεργασία των δευτεροβάθμιων φορέων της ομογένειας έλαβε μορφή χιονοστιβάδας. Πήρε σάρκα και οστά και έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στα στελέχη των Ομοσπονδιών και των συλλόγων μελών τους.

Ερωτηθέντες για την ατζέντα της επόμενης συζήτησης επεσήμαναν ότι υλοποιούν την πρόταση της πρώτης συνάντησης και θα έχουν ως συνομιλητές τον σκιώδη υπουργό εσωτερικών της αντιπολίτευσης και έναν Ελληνοαμερικανό ομοσπονδιακό βουλευτή ή έναν ηγέτη του ελληνοαμερικανικού λόμπι.

Η επόμενη διαδικτυακή συζήτηση θα λάβει χώρα την Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2023 και θα έχει εορταστικό χαρακτήρα, διότι θα κόψουν διαδικτυακά και την βασιλόπιτα του Φόρουμ των Προέδρων των Ομοσπονδιών και των παναμερικανικής εμβέλειας οργανώσεων.  

Στις άμεσες προτεραιότητες της επιτροπής πρωτοβουλίας, όπως επεσήμαναν, συμπεριλαμβάνεται η υλοποίηση της απόφασης για την δημιουργία της ιστοσελίδας του φόρουμ και των λογαριασμών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ούτως ώστε να δημιουργηθεί ο δίαυλος επικοινωνίας με την ομογένεια και τον απανταχού ελληνισμό.

Μετά το πέρας της συνάντησης η επιτροπή πρωτοβουλίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση τύπου.

«Με απόλυτη επιτυχία και καθολική συμμετοχή διεξήχθη η διαδικτυακή συνάντηση των 25 Παναμερικανικών ομοσπονδιών και οργανώσεων.

Είναι η δεύτερη μόλις συνάντηση σε πανεθνική κλίμακα μετά την διάλυση του Σ.Α.Ε. και διεξήχθη σε κλίμα αλληλοεκτίμησης και αλληλοσεβασμού.

Η συζήτηση διήρκησε δύο και πλέον ώρες και τέθηκαν επί τάπητος επίκαιρα θέματα που αφορούν τους Έλληνες ομογενείς της Αμερικής, όπως το θέμα της ψήφου των αποδήμων, της έκδοσης ΑΜΚΑ, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στην Ελλάδα, προβλήματα σχετικά με την μετεγκατάσταση Ελλήνων ομογενών στην Ελλάδα και ορισμένα άλλα επιμέρους θέματα. Υπήρξε ταύτιση απόψεων σε όλα τα επίπεδα και κυρίως στο μείζον ζήτημα του στενότερου και αποτελεσματικότερου συντονισμού όλων των ενεργειών.

Ως πρώτο βήμα προς την αυτή κατεύθυνση αποφασίστηκε από τους συντονιστές η άμεση δημιουργία ιστοσελίδας όπου όλες οι ομοσπονδίες και οι οργανώσεις θα μπορούν να αναφέρουν όλα τα προγράμματά τους καθώς και όλες οι δράσεις τους.

Με την συναίνεση όλων αποφασίστηκε όπως η επόμενη συνεδρίαση λάβει χώρα στις 5 Ιανουαρίου 2023 με την παρουσία κάποιου μέλους του ελληνικού κοινοβουλίου (σκιώδη υπουργό εσωτερικών της αντιπολίτευσης) για το θέμα της ψήφου ή και με τον υφυπουργό απόδημου ελληνισμού, η αμερικανικού κοινοβουλίου η κάποιου μέλους του ελληνοαμερικανικού λόμπι για παρουσίαση εθνικών θεμάτων και κυρίως τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την προκλητικότητα της Τουρκίας.  

ΑΝΑΜΝΗΣΕΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ PANELIAKOS.COM   Μεταξύ των Ομοσπονδιών που συμμετείχαν ήταν: Σικάγου, Βοστώνης, Νέας Υόρκης, Φιλαδέλφειας, Φλώριδας, Παμακεδονική, Πανκρητική, Καλιφόρνιας, Ντιτρόϊτ, Καρολίνας, Χιούστον, Παναρκαδική, Ιατρών…  Συνολικά 24 Ομοσπονδίες.  Συντονιστής ήταν ο κ. Ιωάννης Κατσίμπαρης Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής.  

Είχαμε γράψει ότι στην προηγούμενη συνάντηση των Προέδρων συμμετείχε ο Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδας κ. Βορίδης με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών κ. Σταυρουνιδάκη.  Η επόμενη συνάντηση των Προέδρων θα γίνει την Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου.  Ενώ το Σάββατο 14 Ιανουαρίου θα συμμετάσχει ο υπεύθυνος του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα του Ελληνισμού του Εξωτερικού και πρώην υπουργός κ. Κουμουτσάκος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου