Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

Wall Street: Συνεχίστηκε η «κατρακύλα

 Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου, 2022

Συνέχεια είχε το risk off που πυροδότησε η χθεσινή απόφαση της Fed

Πτωτικά έκλεισαν και σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς συνεχίστηκε το risk off που πυροδότησε η χθεσινή απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για αύξηση των επιτοκίων, η οποία και σηματοδότησε ότι δεν θα υπάρξει σύντομα καμία στροφή της νομισματικής σύσφιξης.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες 0,46% στις 31.999 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 1,06% στις 3.719 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 1,73% στις 10.342 μονάδες.

Την ίδια ώρα, αύξηση σημείωσαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με τους επενδυτές να στρέφονται πλέον στους τίτλους σταθερού εισοδήματος για προστασία. Η απόδοση του 2ετούς κρατικού ομολόγου έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2007, ενώ η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου αναφοράς εκτινάχθηκε κατά 8 μονάδες βάσης στο 4,141%.

Οι αγορές σε ασκήσεις ακροβασίας

«Η Fed συνεχίζει να επηρεάζει τις αμερικανικές μετοχές, καθώς ο αντίκτυπος από τον πρώτο γύρο αυξήσεων γίνεται επιτέλους αισθητός», δήλωσε ο ανώτερος αναλυτής αγοράς της Oanda, Ed Moya. «Οι μετοχές δεν πρόκειται να συνεχίσουν την κατακόρυφη βουτιά, αλλά θα προσαρμοστούν μέχρι να τιμολογήσουν λίγο περισσότερο την επιθετικότητα της Fed».

Οι αγορές πιθανότατα θα συνεχίσουν να ακροβατούν μέχρι να καταστεί σαφές ότι ο πληθωρισμός έχει αποκλιμακωθεί και ότι η Fed έχει σταματήσει να στοχεύει σε υψηλότερα επιτόκια, αλλά οι αναλυτές διχάζονται σχετικά με το πού θα φτάσουν. Οποιαδήποτε στοιχεία που δείχνουν ότι η αμερικανική οικονομία δεν επιβραδύνεται καθώς η κεντρική τράπεζα αυστηροποιεί την πολιτική της, πιθανότατα θα επιβαρύνουν τις μετοχές, αναφέρουν οι αναλυτές.

«Κατά την άποψή μας, η απόδοση κινδύνου για τις αγορές κατά τους επόμενους τρεις έως έξι μήνες είναι δυσμενής και η τελευταία δήλωση της Fed υποστηρίζει αυτή την άποψη», έγραψε ο Mark Haefele, επικεφαλής επενδύσεων της UBS.

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, μικρή μεταβολή κατέγραψαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, οι οποίες υποχώρησαν στις 217.000 έναντι των 220.000 που εκτιμούσαν οι αναλυτές, για την εβδομάδα που έληξε στις 29 Οκτωβρίου 2022. Αύξηση όμως σημείωσαν οι συνεχιζόμενες αιτήσεις στις 1.485.000 την εβδομάδα που έληξε στις 22 Οκτωβρίου.

Επίσης, το κόστος εργασίας αυξήθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο το τρίτο τρίμηνο και με τον πιο αργό ρυθμό από τις αρχές του 2021. Το μοναδιαίο κόστος εργασίας, ένα μέτρο της παραγωγικότητας έναντι των αμοιβών, αυξήθηκε κατά 3,5% για το τρίμηνο, κάτω από την εκτίμηση του 4% των αναλυτών του Dow Jones και από 8,9% το δεύτερο τρίμηνο.

Τέλος, το εμπορικό έλλειμμα διευρύνθηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Σεπτέμβριο, καθώς αυξήθηκε στα 73,3 δισ. δολάρια, έναντι της εκτίμησης για 72,3 δισ. δολάρια.

Ο.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου