Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Wall Street: Οι ενδιάμεσες εκλογές βύθισαν τους δείκτες

 Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου, 2022

Οι κινήσεις αποστροφής κινδύνου στην αμερικανική αγορά αυξήθηκαν κατακόρυφα

Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες την Τετάρτη, καθώς τα σενάρια περί καθολικής επικράτησης των Ρεπουμπλικανών στα δύο σώματα του Κογκρέσου φαίνεται να μην επιβεβαιώνονται, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών, συντηρώντας την αβεβαιότητα για τις ισορροπίες στην άσκηση πολιτικής στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες 1,95% στις 32.513 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 2,08% στις 3.748 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 2,48% στις 10.353 μονάδες.

Οι κινήσεις αποστροφής κινδύνου στην αμερικανική αγορά αυξήθηκαν κατακόρυφα, με τα κρυπτονομίσματα μάλιστα να δέχονται ισχυρά πλήγματα. Η τιμή του bitcoin έπεσε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων περίπου δύο ετών, επιβαρύνοντας το συνολικό κλίμα κινδύνου και παρασύροντας τον τεχνολογικό κλάδο.

Ειδικά στον τεχνολογικό κλάδο, η Tesla υποχώρησε περισσότερο από 6% αφού ο διευθύνων σύμβουλος Elon Musk αποκάλυψε ότι πούλησε μετοχές αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων. Επίσης η ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία Lucid έπεσε περισσότερο από 18% καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση στον Nasdaq 100 μετά την ανακοίνωση ζημιών 530 εκατομμυρίων δολαρίων για το τρίτο τρίμηνο.

Ο κλάδος των ημιαγωγών δέχτηκε επίσης πλήγμα, καθώς η Marvell Technologies και η Nvidia υποχώρησαν κατά 6,9% και 5,6% αντίστοιχα.

Το «κόκκινο κύμα» δεν επιβεβαιώθηκε

Η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά προέρχεται από τρεις συνεχόμενες ημέρες ανόδου, καθώς η Wall Street ανέμενε ότι οι Ρεπουμπλικανοί θα κέρδιζαν έδαφος και θα μπλοκάριζαν κάθε μελλοντικό φορολογικό σχέδιο και σχέδιο δαπανών του Λευκού Οίκου. Όμως ο έλεγχος του Κογκρέσου δεν είναι ακόμη ξεκάθαρος. Η εκτίμηση του NBC ανέφερε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα μπορούσαν να κερδίσουν 221 έδρες, κάτι που θα αποτελούσε μια οριακή πλειοψηφία.

Σε μία από τις βασικές κούρσες που θα μπορούσαν να καθορίσουν τον έλεγχο της Γερουσίας, ο Δημοκρατικός Τζον Φέτερμαν νίκησε τον Ρεπουμπλικανό Μεχμέτ Οζ για την κομβική έδρα της Γερουσίας στην Πενσυλβάνια, σύμφωνα με την πρόβλεψη του NBC News. Μια κομβική κούρσα για τη Γερουσία στη Τζόρτζια μεταξύ του Δημοκρατικού γερουσιαστή Ραφαέλ Γουόρνοκ και του Ρεπουμπλικανού πρώην παίκτη του NFL, Χέρσελ Γουόκερ, θα οδηγηθεί σε επαναληπτικό γύρο στις 6 Δεκεμβρίου. Αβέβαιο είναι και το αποτέλεσμα στη Νεβάδα δεν έχει επιλυθεί.

«Τα αποτελέσματα των εκλογών είναι ακόμη αβέβαια, αλλά το κόκκινο κύμα που ανέμεναν τα μοντέλα των δημοσκόπων, οι επενδυτές και οι αγορές στοιχημάτων δεν επιβεβαιώθηκε. Βραχυπρόθεσμα, αυτό θα προσθέσει στην ήδη αυξημένη μεταβλητότητα», έγραψε ο αναλυτής Dennis DeBusschere.

Εν αναμονή του πληθωρισμού

Οι επενδυτές ήταν επίσης επιφυλακτικοί ενόψει της ανακοίνωσης για τον δείκτη τιμών καταναλωτή του Οκτωβρίου που αναμένεται να δημοσιευθεί την Πέμπτη. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones αναμένουν ότι ο γενικός δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 7,9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ελαφρά μειωμένος από την αύξηση του 8,2% τον Σεπτέμβριο,

«Ο πληθωρισμός είναι ο νούμερο ένα εχθρός για τη Fed. Εάν ο δομικός δείκτης εξακολουθεί να έχει ανοδική τροχιά, η αγορά θα αντιδράσει αρνητικά», δήλωσε ο Johan Grahn της AllianzIM.

«Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ να κρατήσει ισχυρή την αίσθηση ότι θα κάνει ότι χρειαστεί για να μειώσει τον πληθωρισμό, είναι δύσκολο να δούμε πώς η Fed θα διατηρήσει τον «επιθετικό» ρυθμό της, λαμβάνοντας υπόψη τις μεταστροφές από ένα πλήθος κεντρικών τραπεζών κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων μηνών», έγραψαν οι στρατηγικοί αναλυτές της Clocktower Group.

Ο.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου