Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

Wall Street: Ανατροπή και πτώση

   Τετάρτη, 2/11/2

Στη σκιά της συνεδρίασης της Federal Reserve και των σχετικών αποφάσεων νομισματικής πολιτικής

Η νευρικότητα ήταν παρούσα σήμερα στη Wall Street, με τους δείκτες τελικά όχι μόνο να χάνουν τα ενδοσυνεδριακά τους κέρδη, αλλά να κλείνουν και με σημαντικές απώλειες, στη σκιά της συνεδρίασης της Federal Reserve και των σχετικών αποφάσεων νομισματικής πολιτικής, οι οποίες θα ανακοινωθούν αύριο.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες 0,25% στις 32.650 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,41% στις 3.856 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,89% στις 10.890 μονάδες.

Οι καλές… κακές ειδήσεις

Αν και οι δείκτες άνοιξαν υψηλότερα, γύρισαν σε αρνητικό πρόσημο, αφού οι θέσεις εργασίας που άνοιξαν τον Σεπτέμβριο έδειξαν μια ανθεκτική αγορά εργασίας. Και αυτό το στοιχείο συνηγορεί πλέον ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να διατηρήσει την «επιθετική» στάση της στο μέτωπο της σύσφιξης των νομισματικών συνθηκών.

«Κάθε φορά που υπάρχουν καλά νέα σε διάφορους τομείς της οικονομίας, η αγορά αντιδρά αρνητικά, διότι αυτό σημαίνει απλώς ότι η Fed πιθανότατα θα συνεχίσει την αύξηση των επιτοκίων περισσότερο και ενδεχομένως για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», σχολίασε ο Randy Frederick, διευθύνων σύμβουλος στο Schwab Center for Financial Research.

Μέχρι εκείνη την ώρα, όμως, οι επενδυτές ήλπιζαν σε ένα σημάδι ότι η Fed θα χαλαρώσει την πολιτική σύσφιξης τους επόμενους μήνες. Άλλωστε, όπως επισημαίνουν αρκετοί αναλυτές, η ανάκαμψη των δεικτών από τα χαμηλά της 12ης Οκτωβρίου 2022, έχει ενισχύσει τα σενάρια ότι η Wall Street έχει δει τον πυθμένα της bear market.

Από την άλλη, δεν λείπουν και οι αναλυτές, όπως αυτοί που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg, που αναμένουν η Federal Reserve να διατηρήσει την αποφασιστικά επιθετική στάση της, θέτοντας τις βάσεις για επιτόκια που φτάσουν στο 5% έως τον Μάρτιο του 2023, κινήσεις οι οποίες ενδέχεται να οδηγήσουν σε ύφεση τόσο τις ΗΠΑ όσο και την παγκόσμια οικονομία.

Συνεχίζονται τα εταιρικά αποτελέσματα

Σε επίπεδο τίτλων, τα καλύτερα του αναμενομένου έσοδα της Uber έδωσαν ώθηση στη μετοχή, η οποία έκλεισε στο +12%, αλλά και σε ορισμένους από τους ανταγωνιστές της στη gig-economy. Οι μετοχές της Lyft σημείωσαν άνοδο άνω του 8%, ενώ η DoorDash κέρδισε 6,8%. Αυτή η ομάδα μετοχών έχει υποαποδώσει φέτος, καθώς η Wall Street έχει απομακρυνθεί από τις εταιρείες με αναπτυξιακό προσανατολισμό που αγωνίζονται να βγάλουν κέρδη και παλεύουν με τη στενότητα της αγοράς εργασίας.

Από την άλλη, οι μετοχές της Alphabet και του Netflix υποχώρησαν περισσότερο από 3% και 1%, αντίστοιχα. Η μετοχή της Amazon σημείωσε πτώση σχεδόν 6%. Οι μετοχές που επικεντρώνονται στον καταναλωτή, συμπεριλαμβανομένων των Newell Brands, Etsy και Royal Caribbean, κινήθηκαν επίσης χαμηλότερα.

Πάντως, «ο Νοέμβριος είναι ιστορικά ένας από τους ισχυρότερους μήνες του έτους για τις αμερικανικές μετοχές», έγραψε ο Art Hogan της B. Riley Financial. «Ο S&P 500 έχει σημειώσει μέση άνοδο 0,82% τον Νοέμβριο με θετικές αποδόσεις στο 69% των ετών από το 1983». Κατά την τελευταία δεκαετία, ο S&P σημείωσε μέση άνοδο 1,26% τον Νοέμβριο και θετικό μήνα εννέα φορές, δήλωσε ο Hogan.

Ο.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου