Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

Tα καλύτερα και τα χειρότερα αεροδρόμια στις ΗΠΑ το 2022, σύμφωνα με την «WSJ»

Σάββατο, 19 Νοεμβρίου, 2022

ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ. Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο (SFO) προσπαθεί σκληρά να κάνει τους ταξιδιώτες να ξεχάσουν ότι βρίσκονται σε αεροδρόμιο. Το μέρος είναι παραδόξως ήσυχο, ακόμη και στις ώρες αιχμής, λόγω των αυστηρά περιορισμένων ανακοινώσεων που γίνονται για τα χαμένα αντικείμενα, τις αλλαγές πύλης και τις ομάδες επιβίβασης. Πινακίδες προτρέπουν τους ταξιδιώτες να χρησιμοποιούν ακουστικά καθώς διασχίζουν τον τερματικό σταθμό και περιμένουν τις πτήσεις.

Τα πράγματα πάνε ασυνήθιστα καλά στο SFO από τότε που τα ταξίδια άρχισαν να ανακάμπτουν το 2021. Το αεροδρόμιο έχει ποσοστό έγκαιρης εξυπηρέτησης πάνω από 80%, σταθερά 10 μονάδες υψηλότερο από τα προπανδημικά επίπεδα, παρά τα μεγάλα ταξιδιωτικά προβλήματα σε άλλες πόλεις.

Οι αξιόπιστες πτήσεις και οι κορυφαίες ανέσεις που παρέχει ανέβασαν το αεροδρόμιο στην πρώτη θέση της κατάταξης στον κατάλογο της «Wall Street Journal» για τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια της χώρας από το 2019. Η Ατλάντα και η Μινεάπολη συμπλήρωσαν την πρώτη τριάδα, ενώ ακολουθούν Ντιτρόιτ, Φοίνιξ και Λος Αντζελες. Χιούστον, Λας Βέγκας, Σάρλοτ και Σιάτλ κλείνουν την πρώτη δεκάδα, η οποία αξιολογήθηκε με βάση 19 παράγοντες, από την έγκαιρη εξυπηρέτηση και τις αναμονές έως την ασφάλεια και τις τιμές των εισιτηρίων. Η αξιοπιστία έχει μεγαλύτερη σημασία για τους επιβάτες και έχει τη μεγαλύτερη βαρύτητα στην κατάταξη της «WSJ».

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Σακραμέντο, μόλις 100 μίλια βορειοανατολικά του SFO, κατέκτησε την πρώτη θέση μεταξύ των μεσαίων αεροδρομίων. Η διευθύντρια του αεροδρομίου Σίντι Νίκολ (Cindy Nichol), η οποία εργαζόταν στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο, αποδίδει την υψηλή βαθμολογία του Σακραμέντο στις καλές καιρικές συνθήκες, στον άφθονο χώρο του διαδρόμου προσγείωσης και στην εξυπηρέτηση των πελατών. Οι κηπουροί του αεροδρομίου συμμετέχουν ακόμη και στην καθοδήγηση των ταξιδιωτών, λέει η ίδια, κερδίζοντας τα συγχαρητήρια των επιβατών.

Τα αεροδρόμια του Σαν Ντιέγκο και του Σαν Χοσέ ήταν στο νούμερο 2 και 3 αντίστοιχα μεταξύ των μεσαίων αεροδρομίων, δημιουργώντας μια τριπλέτα από την Καλιφόρνια.

Τα αεροδρόμια Νιούαρκ (Νέα Ιερσέη) και LaGuardia (Νέα Υόρκη) είχαν τις χειρότερες επιδόσεις στις μεγάλες και μεσαίες κατηγορίες, αντίστοιχα. Και τα δύο μαστίζονται από καθυστερήσεις πτήσεων και άλλα προβλήματα, αλλά έχουν μεγάλα σχέδια για διορθώσεις. Η φυσική ανακαίνιση του LaGuardia βρίσκεται ήδη σε καλό δρόμο και ο νέος τερματικός σταθμός Α του Νιούαρκ κάνει το ντεμπούτο του στις αρχές Δεκεμβρίου.

Λέει πολλά για την πολυπλοκότητα των αεροπορικών ταξιδιών το γεγονός ότι τα αεροδρόμια που βρίσκονται στην κορυφή ή στον πάτο της κατάταξης δεν έλαμπαν ή δεν ήταν σε τόσο κακή κατάσταση σε κάθε τομέα. Το Σαν Φρανσίσκο και η Μινεάπολη είχαν από τις υψηλότερες τιμές εισιτηρίων στη χώρα. Τα αεροδρόμια της Φλόριδας, τα οποία τα πήγαν άσχημα συνολικά λόγω της συμφόρησης του εναέριου χώρου, είχαν τις χαμηλότερες τιμές εισιτηρίων λόγω του έντονου ανταγωνισμού από οικονομικούς αερομεταφορείς όπως η Spirit Airlines Inc.

Και ο ορισμός της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την έγκαιρη πτήση -αυτή που φτάνει και αναχωρεί με καθυστέρηση μικρότερη των 15 λεπτών- θα έκανε τους Ελβετούς ωρολογοποιούς να ανατριχιάσουν.

Πηγή: «Wall Street Journal»Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου