Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

NBA: Χοντρός καβγάς Γιάννη Αντετοκούνμπο με παίκτη των 76ερς στη Φιλαδέλφεια (Βίντεο)

 Κυριακή, 20 Νοεμβρίου, 2022

Γιάννης Κατσαρός

Ο Ελληνας σταρ γκρέμισε μια σκάλα όταν δεν τον αφήσαν να προπονηθεί στις βολές μετά την ήττα των Μπακς στο γήπεδο της Φιλαδέλφειας. 

18 Νοεμβρίου 2022; Φιλαδέλφεια, Πενσυλβάνια, Ο σταρ των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο με τον σέντερ των Φιλαδέλφια 76ερς, Τζόελ Έμπιντ.

USA TODAY USPW VIA REUTERS

Αναψαν για τα καλά τα αίμματα μετά την ήττα των Μιλγουόκι Μπακς από τους 76ερς στη Φιλαδέλφεια το βράδυ της Παρασκευής με πρωταγωνιστή σε επεισόδιο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Μετά τη νίκη της ομάδας της Φιλαδέλφειας με 110-102, ο Ελληνας άσος ήθελε να εξασκηθεί στις ελεύθερες βολές. Ο δύο φορές MVP του NBA αστόχησε στις 11 από τις 15 ελεύθερες βολές του στην ήττα των Μπακς, με αποτέλεσμα να φτάσει στο χαμηλότερο επίπεδο της καριέρας του με ποσοστό 58,7% αυτή τη σεζόν.

Ο Μόντρεζλ Χάρελ έβρισε τον διεθνή Ελλληνα. 

Ωστόσο στον μεγαλόσωμο σέντερ των Σίξερς, Μόντρεζλ Χάρελ δεν άρεσε καθόλου η ιδέα ένας αντίπαλος παίκτης να επιστρέψει στο παρκέ μετά το τελευταίο buzzer, και μια παράξενη σκηνή εκτυλίχθηκε στο Wells Fargo Center.

Ο Χάρελ επέστρεψε στο παρκέ με τον βοηθό προπονητή των 76ερς, Τζέισον Λοβ, και ο Χάρελ έγινε έξαλος όταν είδε τον Αντετοκούνμπο να εκτοξεύει ελεύθερες βολές. Ο Χάρελ πήγε προς την μπασκέτα, άρπαξε την μπάλα και αρνήθηκε να την ξαναπασάρει στον Αντετοκούνμπο.

«Εδώ δεν είναι Μιλγουόκι», είπε ο Χάρελ στον Αντετοκούνμπο, σύμφωνα με τον Τζο Βάρντον του The Athletic. «Πάρτε το π**** από δω και φύγε».

Video of Montrezl Harrell taking the ball away while Giannis Antetokounmpo was shooting free throws after the game:

Ο Λοβ στάθηκε ανάμεσα στον Αντετοκούνμπο και τον Χάρελ και είπε στον Αντετοκούνμπο ότι δεν του επιτρεπόταν να σουτάρει μετά το παιχνίδι, σύμφωνα με τον Βάρντον.

Στη συνέχεια, ο Αντετοκούνμπο έφυγε για να πάρει περισσότερες μπάλες μπάσκετ και να ολοκληρώσει την προπόνησή του στις βολές. Όταν επέστρεψε στο καλάθι, όμως, είδε ότι ένας υπάλληλος του Wells Fargo Center είχε στήσει μια σκάλα μπροστά για να την κατεβάσει. Ο Αντετκούνμπο ζήτησε από τον υπάλληλο να μετακινήσει τη σκάλα, αλλά ο υπάλληλος του είπε όχι επανειλημμένα.

Ο Γιάννης τότε εκνευρίστηκε και έσπρωξε τη σκάλα από τη μέση, γκρεμίζοντας την κάτω.

Ενώ έκανε σουτ στην αντίπερα άκρη του γηπέδου, ο Χάρελ είπε στον Αντετοκούνμπο, «Ναι, πήρα την μπάλα, πάρε το π*** από εδώ», σύμφωνα με τον Βάρντον.

«Κάνω τη δουλειά μου», του απάντησε ο Αντετοκούνμπο.

Όταν ο Θανάσης Αντετοκούνμπο συμπαίκτης του Γιάννη στους Μπακς και την Εθνική προσπάθησε να μιλήσει στον Χάρελ αφού ο Γιάννης είχε φύγει από το παρκέ, ο Χάρελ απείλησε τον Θανάση, λέγοντας του «Θα σου χτυπήσω τον κώλο» και «Καλύτερα στείλε το μ**** πίσω στα αποδυτήρια. ”.

Ο Θανάσης απομακρύνθηκε από τον Χάρελ χωρίς να δώσει συνέχεια στο επεισόδιο.

Η αντίδραση του Γιάννη μετά το περιστατικό

Ο Αντετοκούνμπο μίλησε στους δημοσιογράφους περισσότερο από μία ώρα μετά το τέλος του αγώνα, λέγοντας ότι «δεν προσπάθησε ποτέ να δείξει ασέβεια σε κανέναν με οποιοδήποτε τρόπο, σχήμα ή μορφή».

«Σέβομαι κάθε παίκτη», είπε ο Αντετοκούνμπο (μέσω του Τιμ Μπόντεμπς του ESPN). ”Ξέρω ότι ορισμένοι θέλουν να δουλέψουν παραπάνω, θέλουν να δουλέψουν για τις δεξιότητές τους και άλλα πράγματα, και είπα, προφανώς μπορούμε να σουτάρουμε μαζί. Μου είπαν, όχι, αυτό είναι το γήπεδο τους , και πως θα έπρεπε να φύγω.... Ήρθε και πήρε την μπάλα από μένα και έμεινα πολύ έκπληκτος. Νιώθω ότι η κίνηση του (σ.σ Χάρελ) ήταν πολύ αντιεπαγγελματική. Δεν θα έπαιρνα ποτέ την μπάλα από έναν επαγγελματία αθλητή όταν προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του».

Πρόσθεσε ότι δεν σκόπευε να γκρεμίσει τη σκάλα και δεν ένιωθε την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη επειδή «είναι δικαίωμά μου να δουλέψω μετά από μια φρικτή βραδιά στη γραμμή των ελεύθερων βολών».

«Στο τέλος της ημέρας νομίζω ότι όλοι γνωρίζουν τον χαρακτήρα μου», είπε ο Αντετοκούνμπο. ”Νομίζω ότι οι άνθρωποι που γνωρίζουν τον χαρακτήρα μου ξέρουν ότι δεν προσπαθώ ποτέ να δείχνω ασέβεια σε κανέναν στο ΝΒΑ, στο προπονητικό μου επιτελείο, στην αντίπαλη ομάδα. Οποτε τελειώνω τη ρουτίνα μου, από την πρώτη μου χρονιά μέχρι τώρα, πάντα σφίγγω το χέρι κάθε ball boy και φροντίζω να τους ευχαριστώ για τη δουλειά που κάνουν γιατί ξέρω ότι είναι δύσκολο να κυνηγάς τις μπάλες ξανά και ξανά».

Τι απαντά ο Χάρελ

Ο Χάρελ απάντησε στον Γιάννη μέσω από ένα tweet νωρίς το πρωί του Σαββάτου για τον καυγά τους μετά τον αγώνα.

«Ναι, φρόντισε να τα λες όλα», είπε ο Χάρελ. ”Του ζήτησα αν μπορεί να βγει από το γήπεδο για να μπορέσω να προπονηθώ γιατί έπρεπε να αλλάξουν τις μπασκέτες, εκείνος με αγνόησε, οπότε άντε γεια πήρες αυτό που άξιζες! Ο σεβασμός είναι σεβασμός! ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου