Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Επιτροπή από το Δήμαρχο του Lowell. Αναφορά αντιπροσωπείας αδελφοποίησης Lowell - Καλαμάτα

  Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου, 2022

Με επιτυχία έγινε την Τρίτη που μας πέρασε, 15 Νοεμβρίου η “Δημόσια Αναφορά” του Δημάρχου του Lowell κ. Sokhary Chau και της Επίσημης Αντιπροσωπείας που επισκέφτηκε την Καλαμάτα για το Β’ Κεφάλαιο της Αδελφοποίησης των δύο πόλεων.

Συγκεκριμένα, στις 4:00μμ έγινε συμβούλιο στο εστιατόριο Cobblestones που βρίσκεται δίπλα στο Δημαρχείο.  Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι:  ο Δήμαρχος κ. Sokhary Chau, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων κ. Βασίλειος Καυκάς, ο Γερουσιαστής Μασσαχουσέτης κ. Edward Kennedy, ο πρώην Δημάρχος κ. William “Bill” Samaras, ο κ. Δημήτρης Ματθαίος, μέλους του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.  Επίσης ο Γενικός Πρόξενος στη Βοστώνη κ. Συμεών Τέγος και ο Α’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Κώστας Τραβαγιάκης.

Το θέμα της συνάντησης ήταν η αναφορά προς το κοινό και τα ΜΜΕ. 

Στις 5:15μμ οι ανωτέρω περπάτησαν στο Δημαρχείο όπου στην αίθουσα εκδηλώσεων τους περίμεναν αντιπροσωπείες από το Πανεπιστήμιο της Μασσαχουσέτης Lowell Campus (22 χιλιάδες φοιτητές από τις 100 χιλιάδες που έχει το Πανεπιστήμιο της Μασσαχουσέτης) με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο C. J. Cocran, του Middlesex College (8,000 φοιτητές), ο Πρόεδρος κ. Philip Sisson, η Δρ. Judith Hogan που ήταν στην αποστολή που πήγε στην Καλαμάτα, επιχειρηματίες, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο βουλευτής Rodney Elliot, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων, τα μέσα ενημέρωσης και άλλοι προσκεκλημένοι.

Έγινε προσευχή από τον ιερατικό προϊστάμενο της Ελληνο-Ορθόδοξης ενορίας/κοινότητας Αγίας Τριάδος π. Νικόλαο Πελεκούδα και τον λόγο τον πήρε ο Δήμαρχος ο οποίος έκανε ανακεφαλαίωση το τι έγινε στην Καλαμάτα για την αδελφοποίηση.

Ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων για την οργάνωση και ουσιαστική εκτέλεση της αδελφοποίησης των δύο πόλεων.  Ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν και τον Δήμαρχο και Δήμο Καλαμάτας.

Στη συνέχεια έδωσε το λόγο στον Πρόεδρο τη ομοσπονδίας κ. Βαίλειο Καυκά ο οποίος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έγινε και την αδελφοποίηση των δύο πόλεων.  Ανέφερε ότι συζητάμε να δοθούν υποτροφίες σε φοιτητές και φοιτήτριες και μέχρι τώρα έχουμε 4 υποτροφίες. 

Αναφέρθηκε στην φιλοξενία από τον Δήμο Καλαμάτας, ότι επισκέφθηκαν την Βουλή των Ελλήνων και ότι συνάντησαν τον Αμερικάνο Πρέσβη.  Πρότρεψε τον δήμαρχο να κάνει Επιτροπή που θα συνεργαστεί με παρόμοια Επιτροπή από την Καλαμάτα.  Εμείς από την Ομοσπονδία συμβάλαμε ουσιαστικά να γίνει το όνειρο πραγματικότητα.  Εσείς και ο Δήμος Καλαμάτας με τους επιχειρηματίες τα πανεπιστήμια πρέπει να το προχωρήσετε.  Μόνο καλά μπορούν να γίνουν από την αδελφοποίηση είπε ο κ. Καυκάς.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο γερουσιαστής κ. Edward Kennedy ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στον Πρόεδρο κ. Βασίλη Καυκά και στην Ομοσπονδία για την τεράστια και οργανωμένη προσπάθεια.  Είπε ότι από την δική του πλευρά σαν Προεδρεύων της Επιτροπής της Γερουσίας για τον Τουρισμό θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του γιά να βοηθήσει.

Ακολούθησε ο πρώην Δήμαρχος κ. William BillSamaras ο οποίος μίλησε ότι σαν Ακαδημαϊκός και πρώην Γενικός Διευθυντής του Λυκείου που γνωρίζει από πρώτο χέρι την συνεργασία των Πανεπιστημίων.

Ακολούθησε η ανάγνωση της επιστολής του Δημάρχου Καλαμάτας κ. Αθανάσιου Βασιλόπουλου προς τον Δήμαρχο κ. Sokhary Chau την οποία διάβασε ο κ. Δημήτριος Ματθαίος ο οποίος ήταν μέλος της Αποστολής στην Καλαμάτα.

Ακολούθησε η Dr. Judith Hogan από το Middlesex College η οποία ήταν και αυτή επίσημη εκπρόσωπος στην αποστολή στην Καλαμάτα.  Μίλησε για την συνεργασία της με τους αξιωματούχους στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, τμήμα Καλαμάτας και ότι στο μέλλον θα γίνει συνεργασία και σύσφιξη των σχέσεων.

Ακολούθησε ο αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου της Μασσαχουσέτης, Lowell Dr. C.J. Cocran ο οποίος είπε ότι έχει την έκθεση της αντιπροέδρου κ. Arlene Parquette και ότι είναι στα πρώτα θέματα του πανεπιστημίου για συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, τμήμα Καλαμάτας.

Τις ομιλίες έκλεισε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας κ. Συμεών Τέγος ο οποίος συνεχάρη τον Δήμαρχο και την Ομοσπονδία για την αδελφοποίηση.  Είπε ότι το προξενείο και ο ίδιος είναι έτοιμοι για την περεταίρω συνεργασία και θα βοηθήσει όσο μπορεί.

Ακολούθησε δεξίωση και μετά στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την διάρκεια της συνεδρίασης έγινε επίσης αναφορά από το Δήμαρχο και δόθηκε ο λόγος στον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος κ. Τέγο, στο Πρόεδρο της Ομοσπονδίας και στην Dr. Judith Hogan οι οποίοι μίλησαν για την σημασία της αδελφοποίησης και καταχειροκροτήθηκαν. 

Αργότερα, ο Δήμαρχος έφερε στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου την αδελφοποίηση Lowell – Καλαμάτα και έγινε ψήφισμα, το οποίο πέρασε ομόφωνα από την ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου να συσταθεί Επιτροπή που θα συνεχίσει την αδελφοποίηση με την μεσσηνιακή πρωτεύουσα. 

paneliakos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου