Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

Σήμερα στο Δημαρχείο του Lowell η ενημέρωση της επιτροπής αδελφοποίησης Lowell – Καλαμάτα

 Τρίτη, 15 Νοεμβρίου, 2022

Στις 5:15μμ θα αρχίσει στην αίθουσα δεξιώσεων στο Δημαρχείο του Lowell η δεξίωση και η αναφορά της αποστολής που πήγε στην Καλαμάτα τον περασμένο Σεπτέμβριο και υπογράφηκε το συμβόλαιο τιμής των δύο ιστορικών πόλεων. 

Της Καλαμάτας όπου στις 23 Μαρτίου, 1821 άρχισε η Ελληνική επανάσταση και η απελευθέρωση της Ελλάδας και του Lowell όπου άρχισε η βιομηχανική επανάσταση το 1850. 

Στο Lowell έγιναν τα πρώτα εργοστάσια των ΗΠΑ όπου το ακατέργαστο προϊόν έμπαινε στη μία άκρη και στην άλλη έβγαινε τελειοποιημένο.  Μιλάμε για εργοστάσια υφαντουργίας όπου το βαμβάκι και το μαλλί γινόταν υφάσματα και ενδύματα.  Όπου τα δέρματα γινόντουσαν παπούτσια, ενδύματα…  Σαν κινητήρια δύναμη ήταν το νερό του ποταμού Merrimack με τα κανάλια του.

Από την πόλη πέρασαν πολλοί μ πάρα πολλοί Έλληνες από διάφορα μέρη της Ελλάδας όπου εργάστηκαν στα εργοστάσια.  Λένε, ότι, από το Lowell πέρασαν οι μισοί Έλληνες της Αμερικής.

Εδώ λοιπόν, στο ιστορικό δημαρχείο που είναι φτιαγμένο από γρανίτη θα γίνει η γιορτή με την συμμετοχή του φιλέλληνα δημάρχου κ. Sokhary Chau, του Γενικού προξένου της Ελλάδας στη Βοστώνη κ. Συμεών Τέγου, του Προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας κ. Βασιλείου Καυκά, του Γερουσιαστή Μασσαχουσέττης κ. Edward Kennedy, του πρώην Δημάρχου WilliamBillSamaras, του κ. Δημήτρη Ματθαίου, μέλους του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας της Δρ. Judith Hogan, Πρύτανη του Middlesex College της κ. Arlene Parquette, Αντιπροέδρου του Πανεπιστημίου της Μασσαχουσέττης, Arlene Parquette.  ΄

Οι ανωτέρω ήταν η επίσημή αποστολή στην Καλαμάτα (εκτός τον κ. Τέγο).  Ακόμα θα είναι εκεί αξιωματούχοι της Ομοσπονδίας και μέλη του Δ.Σ., Πρόεδροι Σωματείων και Κοινοτήτων της περιοχής, ιερείς, επιχειρηματίες… ενώ αναμένονται και πολλές εκπλήξεις.

Λίγο πιό πριν, στις 4:00μμ, οι επίσημοι θα συναντηθούν στο εστιατόριο Cobblestone που βρίσκεται δίπλα στο Δημαρχείο και στις 5:00μμ θα εισέλθουν στο Δημαρχείο όπου σε γιγαντοοθόνη θα προβληθούν φωτογραφίες και βίντεο από την επίσκεψη στην Ελλάδα.  

Συγκεκριμένα, φωτογραφίες από την Καλαμάτα, την Αρχαία Μεσσήνη, την Αρχαία Ολυμπία, την Ακρόπολη, την Ελληνική Βουλή και τη συνάντηση με τον Αμερικάνο Πρέσβη στην Αθήνα.

Στις 6:30μμ η επίσημη αποστολή θα μπει στην αίθουσα συνεδριάσεων όπου θα μιλήσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος κ. Sokhary Chau, o Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Βοστώνη.  Η είσοδος είναι ανοικτή σε όλους.

Προβλέπετε ότι θα συσταθεί επιτροπή που σε συνεργασία με την Καλαμάτα θα σχεδιάσει και υλοποίηση προγράμματα για το καλό των δύο πόλεων και όχι μόνο.  

Μεγάλη σημασία θα δοθεί σε συνεργασία των Πανεπιστημίων, Επιχειρήσεων, Τουρισμού, Πολιτιστικών κλπ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου