Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

Νέα μεγάλη αύξηση επιτοκίων από την Fed ως «φάρμακο» κατά του πληθωρισμού

 Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου, 2022

Η κίνηση της Fed αύξησε το βασικό της βραχυπρόθεσμο επιτόκιο σε ένα εύρος από 3,75% έως 4%, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 ετών. Ήταν η έκτη αύξηση των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας φέτος – ένα σερί που έχει κάνει τα ενυπόθηκα και άλλα καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια όλο και πιο ακριβά και έχει αυξήσει τον κίνδυνο ύφεσης.

Η επιμονή των διογκωμένων τιμών και του υψηλότερου κόστους δανεισμού έχει υπονομεύσει την ικανότητα των Δημοκρατικών να πραγματοποιήσουν εκστρατεία για την ισχυρή υγεία της αγοράς εργασίας, καθώς προσπαθούν να διατηρήσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου. Οι υποψήφιοι των Ρεπουμπλικάνων έχουν σφυροκοπήσει τους Δημοκρατικούς για τις τιμωρητικές επιπτώσεις του πληθωρισμού κατά την πορεία προς τις ενδιάμεσες εκλογές που θα ολοκληρωθούν την Τρίτη.

Πολλοί οικονομολόγοι αναμένουν ότι ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, θα σηματοδοτήσει σε συνέντευξη Τύπου ότι η επόμενη αναμενόμενη αύξηση του επιτοκίου της Fed τον Δεκέμβριο μπορεί να είναι μόνο μισή μονάδα αντί για τρία τέταρτα.

Η τελευταία αύξηση των επιτοκίων της Τετάρτης συνέπεσε με τις αυξανόμενες ανησυχίες ότι η Fed μπορεί να «σφίξει» την πίστωση τόσο πολύ ώστε να εκτροχιάσει την οικονομία. Η κυβέρνηση ανέφερε ότι η Οικονομία αναπτύχθηκε το τελευταίο τρίμηνο και οι εργοδότες εξακολουθούν να προσλαμβάνουν με σταθερό ρυθμό. Αλλά η αγορά κατοικίας έχει καταρρεύσει και οι καταναλωτές αυξάνουν ελάχιστα τις δαπάνες τους.

Πηγή: «Associated Press»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου