Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Καταπέλτης ο Μενέντεζ για Ερντογάν: Βάναυσος δικτάτορας – Δεν θα πάρει F-16 όσο είμαι στη Γερουσία

 Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, 2022

Καταπέλτης ο Μενέντεζ για Ερντογάν: Βάναυσος δικτάτορας – Δεν θα πάρει F-16 όσο είμαι στη Γερουσία | tovima.gr

«Είναι κάποιος που έχει λαβωθεί και πρόκειται να κάνει τα πάντα για να τραβήξει την προσοχή του τουρκικού λαού»

Ξεκάθαρο ήταν το μήνυμα από τον αμερικανό γερουσιαστή, Ρόμπερτ Μενέντεζ, αναφορικά με τις ελπίδες που μπορεί να τρέφει η Τουρκία ότι θα «κλείσει» η συμφωνία με τις ΗΠΑ για την αγορά των μαχητικών αεροσκαφών F-16.

Ο αμερικανός γερουσιαστής, γνωστός για την κραταιά υποστήριξή του σε Ελλάδα και Κύπρο, δήλωσε ότι η Τουρκία πρέπει να απομακρύνει τους 35.000 στρατιώτες της στο κατεχόμενο βόρειο τρίτο του νησιού, καθώς και ότι θα προσπαθήσει να εμποδίσει την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία.

«Όσο είμαι πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας και έχω λόγο στην πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού, δεν θα συμφωνήσω να πουληθούν F-16 στην Τουρκία» τόνισε χαρακτηριστικά ο Μενέντεζ και πρόσθεσε: «Δεν πρέπει να ανταμείβουμε μια χώρα που είναι επιθετική προς τους γείτονές της».

«Αποκαλεί τους Κύπριους και όσους αγαπούν την ελευθερία, εχθρούς. Συνεργάζεται με ορισμένους από τους πιο βάναυσους δικτάτορες του κόσμου, από τον Σι Τζιπίνγκ της Κίνας μέχρι τον Πούτιν της Ρωσίας. Πράγματι, ο Ερντογάν βλέπει την παράνομη προσάρτηση μέρους της Ουκρανίας και κρατά σημειώσεις. Γιατί θέλει να κάνει το ίδιο στη βόρεια Κύπρο και να προσαρτήσει τα κατεχόμενα εδάφη», ανέφερε ο Μενέντεζ.

«Είναι βάναυσος δικτάτορας»

Ο γερουσιαστής δήλωσε ικανοποιημένος που ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, αποφάσισε να τερματίσει το εμπάργκο όπλων προς την Κυπριακή Δημοκρατία, ωστόσο αντιτάχθηκε στην ιδέα του Μπάιντεν να πουλήσει στην Τουρκία περισσότερα F-16 και να αναβαθμίσει την τουρκική Πολεμική Αεροπορία.

«Σήμερα η απειλή της προσάρτησης των κατεχόμενων πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν. Τούτων δοθέντων, δεν πιστεύω ότι οι ΗΠΑ πρέπει να δώσουν τα μαχητικά F-16 στα χέρια του προέδρου Ερντογάν. Και γι’ αυτό, ως πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων δεν θα εγκρίνω την πώληση κανενός F-16 στην Τουρκία μέχρι να σταματήσει την εκστρατεία των προκλήσεων στην ευρύτερη περιοχή» δήλωσε χαρακτηριστικά.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου