Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

Εξαιρετικός καιρός στη Βοστώνη. Κακοκαιρία «Eva»: Μέτωπο καταιγίδων μήκους 900 χιλιομέτρων πλησιάζει τη Δυτική Ελλάδα – Η προειδοποίηση του meteo

 Σάββατο, 5 Νοεμβρίου, 2022

"Τρελάθηκε" ο καιρός.  75-80 βαθμούς Φαρενάϊτ σήμερα,

 αυριο και τη Δευτέρα στη Βοστώνη με λιακάδα.

Το μέτωπο φέρνει ισχυρές καταιγίδες έως το βράδυ της Κυριακής

Μέτωπο ισχυρών καταιγίδων μήκους 900 χλμ βρίσκεται, αυτή την ώρα (μεσημέρι Σαββάτου) στα ανοικτά του Ιονίου και προσεγγίζει γρήγορα τα Ιόνια νησιά και τις ακτές της Δυτικής Ελλάδας, προειδοποιεί το meteo.

Με την ΕΜΥ να έχει εκδώσει νέο δελτίο για την κακοκαιρία EVA, τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, «βλέπουν» σήμερα έντονες βροχοπτώσεις και τοπικά ισχυρές καταιγίδες, που θα επηρεάσουν το σύνολο της Δυτικής Ελλάδας.

Στη δορυφορική εικόνα που ακολουθεί φαίνεται η θέση και το μήκος του μετώπου. Με κίτρινα σύμβολα αποτυπώνονται οι ανιχνευόμενες ηλεκτρικές εκκενώσεις από το σύστημα ΖΕΥΣ του ΕΑΑ/meteo.gr.

Πού θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα

Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα υπόλοιπα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και ενδεχομένως στα δυτικά τμήματα της Κρήτης. Κατά τη διάρκεια της νύχτας και μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής θα επηρεαστούν πολλές περιοχές της υπόλοιπης χώρας, συμπεριλαμβανομένων της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.

Κατά το δεύτερο 12ωρο της Κυριακής τα έντονα φαινόμενα θα επιμείνουν στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στη Μακεδονία, στα νησιά του Κεντρικού, Ανατολικού και Νότιου Αιγαίου και στην Κρήτη.

Όσον αφορά στον πενταβάθμιο Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI) του meteo, το επεισόδιο βροχόπτωσης αναμένεται να είναι Κατηγορίας 3 το Σάββατο και Κατηγορίας 4 την Κυριακή.

   Αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα στην Αττική

Ειδικότερα στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα, ενισχυμένους ριπαίους ανέμους και ενδεχομένως τοπικές χαλαζοπτώσεις, θα εκδηλωθούν τη νύχτα προς Κυριακή. Έντονα κατά περιόδους φαινόμενα αναμένεται να εκδηλώνονται μέχρι το βράδυ της Κυριακής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου