Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

COP27: Ο Μπάιντεν λέει ότι η κλιματική κρίση αφορά «την ίδια τη ζωή του πλανήτη»

  Σάββατο, 12 Νοεμβρίου, 2022


"Μπορώ να πω με σιγουριά ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα επιτύχουν τους στόχους τους για τις εκπομπές έως το 2030".

Τάδε έφη Joe

Και μετάαααααα... ξύπνησε

Τι έκανε αυτός σαν Πρόεδρος, σαν  αντιπρόεδρος, σαν πολιτικός για 50 χρόνια για την κλιματική κρίση;

William James, Nandita Bose

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν εκφωνεί ομιλία στη σύνοδο κορυφής του COP27 για το κλίμα, στο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου, 11 Νοεμβρίου 2022.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν μίλησε στη διάσκεψη COP27 για το κλίμα στην Αίγυπτο την Παρασκευή, λέγοντας ότι η παγκόσμια κλιματική κρίση αποτελεί υπαρξιακή απειλή για τον πλανήτη και υποσχέθηκε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πράξουν το καθήκον τους για την καταπολέμησή της.

«Η κλιματική κρίση αφορά την ανθρώπινη ασφάλεια, την οικονομική ασφάλεια, την περιβαλλοντική ασφάλεια, την εθνική ασφάλεια και την ίδια τη ζωή του πλανήτη», είπε ο Μπάιντεν, πριν σκιαγραφήσει τα βήματα που έκαναν οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο δεύτερος μεγαλύτερος εκπομπός αερίων θερμοκηπίου στον κόσμο.

«Στέκομαι εδώ ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και μπορώ να πω με σιγουριά ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα επιτύχουν τους στόχους τους για τις εκπομπές έως το 2030», είπε.

Η ομιλία του είχε σκοπό να υπενθυμίσει στους κυβερνητικούς εκπροσώπους που συγκεντρώθηκαν στο Σαρμ ελ-Σέιχ να διατηρήσουν ζωντανό τον στόχο της διατήρησης της,  παγκόσμιας μέσης αύξησης της θερμοκρασίας εντός 1,5 βαθμών Κελσίου για να αποφευχθούν οι χειρότερες επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Την ίδια ώρα μια σειρά κρίσεων - από τον πόλεμο στην Ουκρανία έως τον αχαλίνωτο πληθωρισμό - αποσπούν την προσοχή του διεθνούς ενδιαφέροντος.

″Σε αυτό το πλαίσιο, είναι πιο επείγον από ποτέ να διπλασιάσουμε τις δεσμεύσεις μας για το κλίμα. Ο πόλεμος της Ρωσίας απλώς ενισχύει την επείγουσα ανάγκη να απομακρυνθεί ο κόσμος από την εξάρτησή του από τα ορυκτά καύσιμα”, είπε.

Πριν από την άφιξή του, η κυβέρνηση του Μπάιντεν αποκάλυψε ένα εγχώριο σχέδιο για να πατάξει τις εκπομπές μεθανίου στις ΗΠΑ από τη βιομηχανία του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, παρά τις προσπάθειες των αντίστοιχων εταιρειών εξόρυξής τους.

Η Ουάσιγκτον και η ΕΕ σχεδιάζουν επίσης να εκδώσουν ένα κοινό ανακοινωθέν την Παρασκευή με το οποίο θα δεσμεύονται για περισσότερη δράση για τον περιορισμό του μεθανίου στη βιομηχανία πετρελαίου, βάσει μιας διεθνούς συμφωνίας που ξεκίνησε πέρυσι και έκτοτε υπογράφηκε από 119 έθνη για μείωση των εκπομπών κατά 30% αυτή τη δεκαετία.   Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου