Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

Πετρέλαιο: Πτώση τιμών στις διεθνείς αγορές

 Τρίτη, 15 Νοεμβρίου, 2022Πετρέλαιο: Πτώση τιμών στις διεθνείς αγορές | tovima.gr

Το σταθερό δολάριο και η αύξηση των κρουσμάτων στην Κίνα ασκούν πίεση στον μαύρο χρυσό

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, υπό το βάρος του σταθερού δολαρίου και της αύξησης των κρουσμάτων στην Κίνα, που κατέρριψαν τις ελπίδες για την επαναλειτουργία της οικονομίας του μεγαλύτερου εισαγωγέα αργού πετερελαίου στον κόσμο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό Brent υποχώρησαν κατά 2,81 δολάρια ή 2,93% στα 93,18 δολάρια το βαρέλι, αφού έκλεισαν με κέρδη 1,1% την Παρασκευή. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό WTI υποχώρησαν κατά 3,15 δολάρια ή 3,53% στα 85,82 δολάρια το βαρέλι, αφού έκλεισαν τη συνεδρίαση της Παρασκευής με κέρδη 2,9%.

Οι τιμές των commodities σημείωσαν ράλι την Παρασκευή, αφού η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας προσάρμοσε τα μέτρα πρόληψης και ελέγχου του Covid για να συντομεύσει τους χρόνους καραντίνας για τις στενές επαφές των κρουσμάτων και τους εισερχόμενους ταξιδιώτες. Όμως τα κρούσματα αυξήθηκαν στην Κίνα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με το Πεκίνο και άλλες μεγάλες πόλεις να αναφέρουν ρεκόρ μολύνσεων τη Δευτέρα.

Τέλος, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν δήλωσε την Παρασκευή ότι η Ινδία μπορεί να συνεχίσει να αγοράζει όσο ρωσικό πετρέλαιο θέλει, μεταξύ άλλων και σε τιμές πάνω από έναν μηχανισμό ανώτατου ορίου τιμών που έχει επιβάλει η G7, εάν αποφύγει τις δυτικές ασφαλιστικές, χρηματοπιστωτικές και ναυτιλιακές υπηρεσίες που δεσμεύονται από το ανώτατο όριο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου