Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

Κολωνάκια: Αυξάνουν την καθυστέρηση, μειώνουν τα τροχαία

  Κυριακή, 6 Νοεμβρίου, 2022

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΣΕ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΗΛΕΙΑ

Μπορεί οι φωνές για τις παρεμβάσεις στην παλαιά Πατρών – Πύργου να είναι πολλές και σε ορισμένες περιπτώσεις δικαιολογημένες όπως π.χ. στη διασταύρωση των Σαβαλίων και όντως να καθυστερούν τους οδηγούς να φτάσουν κάποιες φορές στον προορισμό τους, όμως το μόνο σίγουρο είναι πως από την ημέρα που τοποθετήθηκαν τα κολωνάκια, τα τροχαία τόσο στη Δυτική Ελλάδα, όσο και ειδικότερα στην Ηλεία που μας αφορά άμεσα έχουν μειωθεί και αυτό είναι κάτι που αποτυπώθηκε στην έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για τα «Οδικά Τροχαία Ατυχήματα», μηνός Αυγούστου 2022.

Συγκεκριμένα, κατά τον 8o μήνα του τρέχοντος έτους, στον νομό μας σημειώθηκαν συνολικά 6 τροχαία ατυχήματα, πέντε λιγότερα από τα 11 από τον Αύγουστο του 2021. Από αυτά τα τροχαία μόλις το ένα ήταν θανατηφόρο όπως και τον Αύγουστο του περασμένου έτους. Από τα έξι αυτά τροχαία δεν σημειώθηκε κανένας βαρύς τραυματισμός σε αντίθεση με τους τέσσερις του Αυγούστου του 2021 ενώ έξι άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά, δύο δηλαδή λιγότερα σε σύγκριση με τα οκτώ του ίδιου μήνα πέρσι. Σε ό,τι αφορά τη Δυτική Ελλάδα συνολικά, τον Αύγουστο του 2022 σημειώθηκαν 37 τροχαία καταγράφοντας μείωση 36,2% σε σύγκριση με τα 58 του Αυγούστου του 2021. Θρηνήσαμε τρία θύματα στην άσφαλτο, ένα λιγότερο από τα 4 του ίδιου μήνα πριν ένα χρόνο ενώ είχαμε μόλις δυο βαρείς τραυματίες και αυτούς στην Αιτωλοακαρνανία την ώρα που τον Αύγουστο του 2021 είχαμε 12.

Ελαφρύτερα τραυματίστηκαν 38 άνθρωποι καταγράφοντας μείωση 30,9% από τους 55 του Αυγούστου του 2021. Ειδικότερα, τον Αύγουστο, τα Οδικά Τροχαία Ατυχήματα, που συνέβησαν σε ολόκληρη τη χώρα και προκάλεσαν τοv θάνατο ή τον τραυματισμό ατόμων, μειώθηκαν κατά 14,6% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021 (870 τον Αύγουστο του 2022, έναντι 1.019 τον Αύγουστο του 2021). Από τα παθόντα πρόσωπα των οδικών τροχαίων ατυχημάτων, καταγράφηκαν 53 νεκροί, 56 βαριά τραυματίες και 1.016 ελαφρά τραυματίες, έναντι 69 νεκρών, 80 βαριά τραυματιών και 1.185 ελαφρά τραυματιών τον Αύγουστο του 2021, παρουσιάζοντας μείωση κατά 23,2% σε νεκρούς, κατά 30,0% σε βαριά τραυματίες και κατά 14,3% σε ελαφρά τραυματίες.

Τα βασικότερα αίτια

Από την αστυνομική τροχονομική έρευνα που διενεργήθηκε σε κάθε περιστατικό, προκύπτει πως τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων ήταν η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, η παραβίαση προτεραιότητας, τα αίτια αναφερόμενα σε οδηγούς και η μη τήρηση απόστασης ασφαλείας. Αξίζει να σημειώσουμε πως οι Υπηρεσίες Τροχαίας της ΓΕ.Π.Α.Δ. Δυτικής Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό που προβλέπει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία οχημάτων και πολιτών, καθώς και για πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο. Παράλληλα, η Ελληνική Αστυνομία με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση τροχαίων ατυχημάτων, υπενθυμίζει επανειλημμένα και με διάφορα σποτάκια στους οδηγούς και χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου