Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Μα και βέβαια είναι πέναλτι

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου, 2022


Πέναλτι; Εχει χάσει τον ύπνο της η κυβέρνηση για ένα πέναλτι; Και κινδυνεύει να χάσει και την εξουσία ακόμη, αν ενταθεί η σύγκρουση ανάμεσα σε δύο ερυθρόλευκους, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός και μιντιάρχη Βαγγέλη Μαρινάκη; Τίποτε δεν είναι απίθανο στην πολιτική, και γενικότερα στη ζωή. Περίμενε ποτέ κανείς, για παράδειγμα, ότι η παράταξη της Αριστεράς, που αγκομαχούσε από τη μία κάλπη στην άλλη να υπερβεί το ποσοστό εισόδου στη Βουλή, θα πρώτευε σε εκλογές, και μάλιστα σε δύο συναπτές αναμετρήσεις; Ή ότι από τον πολιτικό οίκο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη πρωθυπουργός δεν θα γινόταν η Ντόρα αλλά ο Κυριάκος;

Εχει πολλά τέτοια απίθανα και απίστευτα η μεταπολιτευτική ιστορία μας. Αλλά πολλά είναι και τα πέναλτι στα οποία έχει υποπέσει η σημερινή κυβέρνηση, στα περίπου τριάμισι χρόνια που γεύεται την εξουσία, και μάλιστα σε μιντιακό περιβάλλον σχεδόν ειδυλλιακό μέχρι πρότινος. Κι αν δεν ξέραμε ότι το κοντράρισμα ανάμεσα στον ερυθρόλευκο Γκονζάλο Αβιλα και στον τριφυλλοφόρο Φώτη Ιωαννίδη, στη λήξη και των καθυστερήσεων, ήταν απλώς η θρυαλλίδα, θα λέγαμε ότι πρέπει εφεξής να υπολογίζουμε και τις σοβαρότατες παρενέργειες της συγκεκριμένης φάσης ανάμεσα στα απίθανα και απίστευτα του πολιτικού μας βίου.

Ας αφήσουμε τα πέναλτι της πανδημίας, της ακρίβειας, της απανθράκωσης των δασών σε Εύβοια και Αττική, των αμέτρητων απευθείας αναθέσεων, των μετακλητών στρατιών, του αθάνατου «σκόιλ ελικίκου», της περιφρόνησης προς τις ανεξάρτητες Αρχές, της αντιμεταναστευτικής δράσης, της λίστας Πέτσα, του ερίφη Πάτση κτλ. Και ας περιοριστούμε στα πέναλτι στο γήπεδο των υποκλοπών. Είναι πέναλτι ή όχι να επικαλύπτεται η παρακολούθηση του κ. Νίκου Ανδρουλάκη από το κακόβουλο λογισμικό με την «επισύνδεσή» του από την ΚΥΠ; Είναι πέναλτι ή όχι να ανακαλύπτεται κατεστραμμένος ο φάκελος του κ. Ανδρουλάκη; Είναι πέναλτι ή όχι να ενοχλούνται οι εισαγγελείς όχι από την αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική παρακολούθηση πολιτικών και δημοσιογράφων, αλλά από τη διαρροή των σχετικών στοιχείων;

Είναι πέναλτι ή όχι η ασυλία που προσφέρεται στους εισαγωγείς και εμπόρους του Predator; Η μονότονη επίκληση του απορρήτου; Η συγκαλυπτική εξεταστική επιτροπή της Βουλής; Η πρωθυπουργική περιφρόνηση προς την PEGA; Οι «εξηγήσεις» διά συνεντεύξεως και όχι στο Κοινοβούλιο; Και η πιο στημένη διαιτησία δύσκολα δεν θα τα σφύριζε.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου