Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

ΗΠΑ: Στην Τουρκία η υφυπουργός Αμυνας για «υψηλού επιπέδου αμυντικές διαβουλεύσεις»

Δευτέρα 7/11/22

Η υφυπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, αρμόδια για Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας, μεταβαίνει στην Τουρκία για να συζητήσει θέματα περιφερειακής ασφάλειας και διμερούς αμυντικής συνεργασίας.

Για αμυντικές διαβουλεύσεις στην Τουρκία μεταβαίνει η υφυπουργός Αμυνας των ΗΠΑ αρμόδια για Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας, Δρ. Σελέστ Γουόλαντερ.

Θέματα περιφερειακής ασφάλειας

Οπως αναφέρει ανακοίνωση του Πενταγώνου, η αμερικανίδα υφυπουργός «αναχώρησε την 5η Νοεμβρίου για την Τουρκία και την Πολωνία προκειμένου να πραγματοποιήσει υψηλού επιπέδου αμυντικές διαβουλεύσεις με αυτούς τους βασικούς νατοϊκούς συμμάχους».

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Τουρκία, η Δρ. Γουόλαντερ θα συμμετάσχει στην Ομάδα Υψηλού Επιπέδου Αμυνας με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας της Τουρκίας για να συζητήσει θέματα περιφερειακής ασφάλειας και διμερούς αμυντικής συνεργασίας.

Οσον αφορά το πρόγραμμά της στην Πολωνία, θα συμμετάσχει στην Ομάδα Υψηλού Επιπέδου Αμυνας με το υπουργείο Αμυνας της Πολωνίας για να συζητήσουν την υποστήριξη στην Ουκρανία, θέματα αμυντικών προμηθειών και για την ευρωπαϊκή ασφάλεια.

Η κυρία Γουόλαντερ θα επισκεφθεί επίσης αμερικανικά στρατεύματα στην Πολωνία.

Στήριξη στην Ουκρανία

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, διαβεβαίωσε την Παρασκευή, κατά την έκτακτη επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Κίεβο, ότι η στήριξη των ΗΠΑ στην Ουκρανία θα συνεχιστεί «αταλάντευτη και ακλόνητη», μετά τις ενδιάμεσες εκλογές της Τρίτης 8 Νοεμβρίου για την ανανέωση του αμερικανικού Κογκρέσου.

«Σκοπεύουμε να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχουν πόροι για όσο διάστημα χρειάζεται και ότι θα έχουμε τις ψήφους και των δύο πλευρών για να συμβεί αυτό», είπε ο Σάλιβαν στους δημοσιογράφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου