Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

Νότια Κορέα: Πολεμικό το κλίμα με την Βόρεια Κορέα

 Σάββατο, 5 Νοεμβρίου, 2022

Σε ανακοίνωσή του, ο στρατός της Νότιας Κορέας ανέφερε ότι εντόπισε περίπου 180 βορειοκορεατικά στρατιωτικά αεροσκάφη να πετούν στα σύνορά της, μία ημέρα μετά την αποτυχημένη δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM), που πραγματοποίησε η Πιονγιάνγκ.

Νότια Κορέα: Πολεμικό το κλίμα με την Βόρεια Κορέα | tovima.gr

Η Νότια Κορέα έστειλε περίπου 80 μαχητικά αεροσκάφη, αφού εντόπισε μεγάλο αριθμό πολεμικών αεροσκαφών της Βόρειας Κορέας να πετάνε στα σύνορά της την Παρασκευή, ανακοίνωσε ο στρατός της Σεούλ, σε μια περαιτέρω κλιμάκωση των περιφερειακών εντάσεων στην κορεατική χερσόνησο, όπως μεταδίδει το CNN.

Σε ανακοίνωσή του, ο στρατός της Νότιας Κορέας ανέφερε ότι εντόπισε περίπου 180 βορειοκορεατικά στρατιωτικά αεροσκάφη μεταξύ 11 π.μ. και 3 μ.μ. τοπική ώρα, μία ημέρα μετά την αποτυχημένη δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM), που πιστεύεται ότι πραγματοποίησε η Πιονγιάνγκ.

Οι εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο άρχισαν να αυξάνονται τη Δευτέρα, όταν ξεκίνησαν τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια «Vigilant Storm» μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Νότιας Κορέας, στα οποία συμμετέχουν εκατοντάδες αεροσκάφη και χιλιάδες μέλη του στρατού και από τις δύο χώρες.

Η Βόρεια Κορέα κατηγόρησε τους δύο συμμάχους για προκλητική δράση και την Τετάρτη εκτόξευσε 23 πυραύλους από τις ανατολικές και δυτικές ακτές της – τους περισσότερους πυραύλους που έχει εκτοξεύσει σε μία μόνο ημέρα – σε ύδατα εκατέρωθεν της χερσονήσου, γεγονός που ώθησε τη Σεούλ να απαντήσει με τρεις πυραύλους εδάφους-αέρος.

Η νοτιοκορεατική ανάπτυξη της Παρασκευής περιελάμβανε έναν απροσδιόριστο αριθμό μαχητικών αεροσκαφών F-35A stealth και τα νοτιοκορεατικά πολεμικά αεροσκάφη που συμμετέχουν στις συνεχιζόμενες κοινές ασκήσεις είχαν επίσης «διατηρήσει μια στάση ετοιμότητας», ανέφερε ο νοτιοκορεατικός στρατός.

Παρατείνουν τα γυμνάσια ΗΠΑ – Νότια Κορέα

Μετά την ύποπτη δοκιμή ICBM της Πέμπτης, οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα ανακοίνωσαν ότι θα παρατείνουν τα γυμνάσια για μια επιπλέον ημέρα έως τις 5 Νοεμβρίου, μια κίνηση που καταγγέλθηκε από Βορειοκορεάτη αξιωματούχο ως «πολύ επικίνδυνη και λανθασμένη επιλογή», σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Αργότερα, μετά τη συνάντησή του με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του στο Πεντάγωνο, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, κατηγόρησε τη Βόρεια Κορέα για «ανεύθυνες και απερίσκεπτες δραστηριότητες».

«Έχουμε πει και στο παρελθόν ότι αυτού του είδους οι δραστηριότητες αποσταθεροποιούν δυνητικά την περιοχή. Τους καλούμε λοιπόν να σταματήσουν αυτού του είδους τις δραστηριότητες και να αρχίσουν να συμμετέχουν σε σοβαρό διάλογο», δήλωσε ο Όστιν.

Σε συνέντευξή της στο CNN την Τετάρτη, η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ, καταδίκασε τις ενέργειες της Βόρειας Κορέας, λέγοντας ότι η Πιονγιάνγκ παραβίασε πολλά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου