Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

Γενική Συνέλευση και Εκλογές της Ομοσπονδίας μεθαύριο Τετάρτη

 Κυριακή, 13 Νοεμβρίου, 2022

Στις 7:00μμ την Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου θα γίνει η Γενική Συνέλευση και Εκλογές της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας όπου θα γίνει απολογισμός της απερχόμενης Διοίκησης και Αναφορά στα πεπραγμένα και Οικονομικός Απολογισμός.

Να σημειώσουμε ότι τον τελευταίο χρόνο έγιναν πολλά και αξιοσημείωτα που παρ’ ότι ο κορωναϊός έκανε μεγάλη ζημιά στις οργάνωσεις το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας με μεθοδική συνεργασία κατόρθωσε όχι μόνο οι εκδηλώσεις της να έχουν επιτυχία αλλά να υπάρξει θετικός οικονομικός απολογισμός για τη συνέχεια.

Πηγαίνοντας πίσω στο Χριστουγεννιάτικο Κονσέρτο, στο επίσημο δείπνο πριν την παρέλαση, στην παρέλαση, στη γιορτή του ΟΧΙ που έγινε πριν 2 εβδομάδες ο κόσμος ανταποκρίθηκε και στέφτηκαν με επιτυχία.

Ακόμα οι υποτροφίες που εξασφαλίστηκαν και δόθηκαν σε αριστούχους φοιτητές και φοιτήτριες.  Το αποκορύφωμα των εκδηλώσεων που ήταν η Αδελφοποίηση των πόλεων Lowell – Καλαμάτας και την επίσκεψη της εξαμελούς Επιτροπής από την Καλαμάτα και την ανταπόδοση της επίσκεψης της 7μελούς επίσημης αντιπροσωπείας στην Καλαμάτα.

Τόσο στο Lowell όσο και στην Καλαμάτα μιλούν για την Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων της Βοστώνης για την οργάνωση και εκτέλεση της αδελφοποίησης από την Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας.

Αναμφίβολα τον κύριο λόγο τον έχουν τα μέλη της Ομοσπονδίας που είναι τα Σωματεία της και οι Σύλλογοι με τους αντιπροσώπους των στην Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων.  

Το ερώτημα είναι, σε ποια κατάσταση είναι τα Σωματεία;  Γιατί πολλά από αυτά διαλύθηκαν, φυτοζωούν και τείνουν να εξαφανιστούν; 

Μεταφέρουν στα Σωματεία τους οι αντιπρόσωποι τι συμβαίνει στην Ομοσπονδία;  Κάλεσαν στη Γενική τους Συνέλευση, στη χοροεσπερίδα, στην εκδήλωση τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας; 

Ένας μεγάλος Σύλλογος κοντεύει να διαλυθεί και ο αιωνόβιος Πρόεδρος είπε τις προάλλες «Δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τα μέλη.  Έχουμε 68 χιλιάδες στο ταμείο.  Λέω να τα δώσω να φτιάξουμε το καμπαναριό της τάδε εκκλησίας στο νησί μας»!!!

Λοιπόν, τι του λες του «κοντόφθαλμου» “Πατριώτη”.  

Ένας άλλος λέει “να διαλύσουμε το Σύλλογο και να δώσουμε τα χρήματα στις εκκλησίες”!!!  

Με τέτοιες ιδέες οδηγούμεθα στην αφομοίωση και στην αυτό-καταστροφή της Ομογένειας.

Είναι πολλά ακόμα και τραγελαφικά τα παραδείγματα και οι "ιδέες".

Τι να πούμε;  Τίποτα παραπάνω από αυτό που είπε ο Περικλής και το επανέλαβε ο John F. KennedyΜην ρωτάς τι μπορεί να κάνει η πατρίδα σου για σένα, αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για την πατρίδα σου!

Αυτή την Τετάρτη πρέπει όλοι οι αντιπρόσωποι, Πρόεδροι και αξιωματούχοι των Συλλόγων/Σωματείων να δώσουν το παρόν και να συμμετέχουν εποικοδομητικά.  Αλλιώς, θα είναι συνυπεύθυνοι της καθίζησης και της αφομοίωσης της Ομογένειας.

Και το ερώτημα είναι πότε έκανε Γενική Συνέλευση, εκδήλωση ο Σύλλογός σου;  Πόσα νέα μέλη έγραψες εσύ τα τελευταία χρόνια;  Δεν φταίει μόνο ο κορωνοϊός.  Κοίτα στο καθρέφτη και πες μας τι βλέπεις.  

Κάνε την δική σου αυτοκριτική.

Υπάρχει ακόμα ελπίδα, φτάνει να κάνουμε τις κατάλληλες κινήσεις και να υπάρξει πραγματικό ενδιαφέρον και συνεργασία.  Για τον Ελληνισμό.  

Έτσι θα κάνουμε καλό στην Ελλάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου