Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

Οι Ελληνες των Πολιτειακών Κοινοβουλίων της Αμερικής

 Κυριακή, 13 Νοεμβρίου, 2022

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Από την Αλάσκα μέχρι την Τζόρτζια και από την Μασαχουσέτη μέχρι το Ουαϊόμινγκ, οι ομογενείς υποψήφιοι για τα πολιτειακά όργανα σημείωσαν σημαντικές επιτυχίες κατά τη διαδικασία των ενδιάμεσων εκλογών, την περασμένη Τρίτη 8 Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, όπως είχε αναφέρει πρόσφατο ρεπορτάζ του «Εθνικού Κήρυκα» («Ε.Κ.»), πρόκειται για έναν σημαντικό αριθμό αιρετών, ορισμένοι εκ των οποίων δεν έχουν λάβει ιδιαίτερη δημοσιότητα εκτός των τειχών της δικαιοδοσίας τους, παρ’ όλα αυτά όμως, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, έχουν στενή σχέση με τις κατά τόπους ελληνοαμερικανικές κοινότητες, αλλά και αξιοπρόσεκτη παρουσία στα κοινά.

Μάλιστα, στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι αμερικανογεννημένοι ομογενείς και ιδίως παιδιά ή εγγόνια μεταναστών, οι οποίοι έχτισαν την δική τους ζωή και μακροημέρευσαν, ως ένα ποσοστό, μακριά από παραδοσιακές κοιτίδες του Απόδημου Ελληνισμού.

Ανά Πολιτεία, οι επιδόσεις των αιρετών αυτών έχουν ως εξής:

Αλάσκα

Δύσκολο βράδυ για την Δημοκρατική πολιτειακή βουλευτή Χάριετ Αναγνώστη-Ντρουμόντ (Harriet Anagnostis-Drummond), η οποία έπεσε θύμα της επαναχάραξης των εκλογικών περιφερειών, αφού ήρθε αντιμέτωπη με τον, επίσης Δημοκρατικό, συνάδελφό της, Ζακ Φιλντς (Zack Fields), ο οποίος φαίνεται να κερδίζει τη μάχη, συγκεντρώνοντας άνω του 56% σε προχωρημένο σημείο της καταμέτρησης.

Κονέκτικατ

Η πολιτειακή βουλευτής της 17ης Περιφέρειας, Ελένη Κάβρος ΝτεΓκρο (Eleni Kavros DeGraw), επανεξελέγη πανηγυρικά, επικρατώντας της Ρεπουμπλικανής αντιπάλου της, Χέδερ Μαγκουάιρ (Heather Maguire).
Στην 105η Περιφέρεια, η πολιτειακή βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Νικόλ Κλαρίδη – Ντίτρια (Nicole Klarides – Ditria) σημείωσε νικηφόρο αποτέλεσμα και επίσης επανεξελέγη.

Ντελαγουεάρ

Ο πολιτειακός βουλευτής της 7ης Περιφέρειας, Σπύρος Μαντζαβίνος (Spiros Mantzavinos) κέρδισε τις εκλογές και ανανέωσε τη θητεία του.

Τζόρτζια

Οι πολιτειακοί Ρεπουμπλικανοί βουλευτές, Τσακ Ευστρατίου (Chuck Efstration) και Μάικ Χέοκας (Mike Cheokas), κέρδισαν και επανεκλέχθηκαν, στην 104η και 151η Περιφέρεια, αντίστοιχα.

Ιλινόις

Στην Πολιτεία όπου, όπως ανέφερε και το ρεπορτάζ του «Ε.Κ.», η Ομογένεια επικεντρώθηκε στην εκλογή του Αλέξη Γιαννούλια (Alexis Giannoulias) στη θέση του Υπουργού Εσωτερικών, υπήρχε και άλλη μια εκλογική νίκη: Ο λόγος για τη Δημοκρατική Μαρία Πάππας, που επανεκλέχθηκε στη θέση της Ταμία για την κομητεία Κουκ, επικρατώντας του, επίσης ομογενή, Πίτερ Κοτσάφτη (Peter Kotsaftis) από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Μασαχουσέτη

Στην 1η Περιφέρεια Εσσεξ – Μίντλσεξ στην Πολιτειακή Βουλή, εξελέγη, για μια ακόμη θητεία, ο Ρεπουμπλικανός Μπρους Ταρ (Bruce Tarr).
Στην 13η Περιφέρεια του Νόρφολκ, εκλέχθηκε για μια ακόμη θητεία η πολιτειακή βουλευτής Ντενίζ Γκάρλικ (Denise Garlick).
Στην περιφέρεια Χάμπντεν και Χαμσάιρ, της Πολιτειακής Γερουσίας, επανεξελέγη ο αιρετός του Δημοκρατικού Κόμματος, Ιωάννης Βελής (John Velis).
Στην 5η Περιφέρεια του Μπαρνστέιμπλ διεκδίκησε νέα θητεία και κέρδισε τη μάχη ο πολιτειακός βουλευτής Στίβεν Ξιάρχος (Steven Xiarhos).
Στην 6η Περιφέρεια του Πλίμουθ, ο Δημοκρατικός πολιτειακός βουλευτής, Τζος Κάτλερ (Josh Cutler), επανεξελέγη, μετά από σκληρή μάχη με τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του, Κένεθ Σουίζυ (Kenneth Sweezey).
Στην Πολιτειακή Γερουσία, ο Ρεπουμπλικανός Αντώνιος Χρηστάκης διεκδίκησε την θέση στην Περιφέρεια Μίντλσεξ και Ουρσέστερ, αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Μινεσότα

Η Σάντρα Πάππας (Sandra Pappas), γνωστή και ως Σάντυ, επανεξελέγη με επιτυχία στην 65η Περιφέρεια της Πολιτειακής Γερουσίας, αποτελώντας τη μοναδική ομογενή στα κοινοβουλευτικά όργανα της Μινεσότα.

Νεβάδα

Ο πολιτειακός γερουσιαστής, Τζέιμς Ορενσκαλ (James Ohrenschal), ο οποίος εκπροσωπεί την 21η Περιφέρεια, κατήλθε για επανεκλογή και όλα δείχνουν ότι θα κερδίσει τη μάχη, κάτι που, επί του παρόντος, δεν έχει κατοχυρωθεί ακόμη τυπικά, λόγω της αργής εξέλιξης της καταμέτρησης στη Νεβάδα.

Νιου Χαμσάιρ

Στην Πολιτεία που εδρεύει ο Κρις Πάππας (Chris Pappas), ένας εκ των πέντε ομογενών Βουλευτών του Κογκρέσου, υπάρχει εκπροσώπηση της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και στα πολιτειακά όργανα.
Ειδικότερα, ο Δημοκρατικός Μπέντζαμιν Μπαρούντι (Benjamin Baroody) διεκδίκησε την επανεκλογή του στην 39η Περιφέρεια του Χίλσμπορο, στην Πολιτειακή Βουλή, επικρατώντας και ανανεώνοντας τη θητεία του, η οποία και επρόκειτο να ολοκληρωθεί στις 7 Δεκεμβρίου.
Την επανεκλογή του κέρδισε και ο Ρεπουμπλικανός πολιτειακός βουλευτής Τόνι Λέκας (Tony Lekas), ο οποίος εκλέγεται στη γειτονική 38η Περιφέρεια του Χίλσμπορο.

Επίσης: Επανεξελέγη η Ευσταθία Μπούρας στην 8η εκλογική περιφέρεια

paneliakos.com

Πενσυλβάνια

Στην 53η Περιφέρεια της Πολιτειακής Βουλής επανεξελέγη ο Στίβεν Μαλαγκάρι (Steven Malagari), ο οποίος πολιτεύεται με το Δημοκρατικό Κόμμα, ενώ και η -επίσης Δημοκρατική- πολιτειακή βουλευτής Μαρία Τζανάκη – Κολλέ (Maria Tzanakis – Collet) κέρδισε μια ακόμη θητεία στην 12η Περιφέρεια.

Ρόουντ Αϊλαντ

Επανεξελέγη χωρίς αντίπαλο ο πολιτειακός γερουσιαστής Λου Ραπτάκης, ο οποίος εκλέγεται στην 33η Περιφέρεια.

Νότια Καρολίνα

Επιτυχημένη ήταν η απόπειρα επανεκλογής του Δημοκρατικού πολιτειακού βουλευτή, Λεωνίδα Σταυρινάκη (Leonidas Stavrinakis), ο οποίος θα συνεχίσει να εκπροσωπεί την 119η Περιφέρεια.

Βερμόντ

Δύσκολη ήταν η εκλογική βραδιά για τον Ρεπουμπλικανό πολιτειακό βουλευτή, Κρίστοφερ Μάτος (Christopher Mattos), ο οποίος, ωστόσο, κατάφερε να επικρατήσει με οριακή διαφορά και να επανεκλεγεί στην Περιφέρεια Τσιτέντεν – Φράνκλιν.

Ουαϊόμινγκ

Επανεξελέγη άνευ αντιπάλου ο Ρεπουμπλικανός πολιτειακός βουλευτής, Τζον Σπύρος (John Spiros), ο οποίος εκπροσωπεί την 86η Περιφέρεια και εκλέγεται αδιάλειπτα από το 2013. Την επανεκλογή του κέρδισε επίσης και ο Στέφαν Πάππας (Stephan Pappas), ο οποίος κατέρχεται με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στην 7η Περιφέρεια της Πολιτειακής Γερουσίας.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου