Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Μπάιντεν: Εξέφρασε τη βαθιά θλίψη του για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου της Κύπρου

 Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου, 2022

Τη βαθιά θλίψη του για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου της Κύπρου Χρυσόστομου Β' εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’ της Κύπρου ήταν ένας άνθρωπος «με αξιοσημείωτη αποφασιστικότητα και θάρρος ο οποίος ηγείτο της Κυπριακής Εκκλησίας με χάρη σε μια κομβική περίοδο», αναφέρει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Matt Rourke/AP), σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

«Αφοσιωμένος ηγέτης»

«Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’ της Κύπρου ήταν ένας αφοσιωμένος ηγέτης που δεν δίστασε ποτέ να μιλήσει για τις πιο ευάλωτες κοινότητες της Κύπρου. Ηταν επίσης σταθερός στη δέσμευσή του για την ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης στην Κύπρο», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τονίζει ότι «Το 2014 είχα την τιμή να συναντηθώ με τον Αρχιεπίσκοπο στη Λευκωσία. Με συγκίνησε η συμπόνια του – ήταν ένας ηγέτης αφοσιωμένος στον διαθρησκευτικό διάλογο και στην ενότητα μεταξύ όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων της Κύπρου».

Καταλήγοντας, αναφέρει πως τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του Τζιλ «εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην Ελληνορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία της Κύπρου, στην Κυπριακή Δημοκρατία και σε όλους όσους ακολούθησαν ή επηρεάστηκαν θετικά από την πνευματική καθοδήγηση του Αρχιεπισκόπου».

Εχασε τη μάχη με τον καρκίνο

Ο Αρχιεσπίσκοπος Χρυσόστομος Β’ πέθανε σε ηλικία 81 ετών καθώς έχασε τη μάχη με τον καρκίνο. Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και είχε περιορίσει τις δημόσιες εμφανίσεις του.

Ως βασικό στόχο είχε την καλύτερη λειτουργία της Εκκλησίας της Κύπρου και κατά τη διάρκεια της θητείας του εκσυγχρονίστηκε ο Καταστατικός Χάρτης της, ενώ ιδρύθηκε η Θεολογική Σχολή της .

ingr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου