Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

Απόστολος Τζιτζικώστας: Γελοίες δικαιολογίες των Τούρκων για την κράτησή του στη Σμύρνη

  Κυριακή, 6 Νοεμβρίου, 2022

Επιχειρούν να ρίξουν την ευθύνη στον Απόστολο Τζιτζικώστα, λέγοντας πως εκείνος «αρνήθηκε να μπει στην Τουρκία»

Απόστολος Τζιτζικώστας: Γελοίες δικαιολογίες των Τούρκων για την κράτησή του στη Σμύρνη | tovima.gr

Aπίστευτες δικαιολογίες προβάλλει η Τουρκία για να δικαιολογήσει… τα αδικαιολόγητα αναφορικά με την κράτηση για περισσότερες από 6 ώρες του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα.

Σύμφωνα με το το επίσημο κρατικό πρακτορείο της Τουρκίας Anadolu, ο λόγος αυτής της απίστευτης ταλαιπωρίας στην οποία υπεβλήθη ο κ. Τζιτζικώστας , είναι το γεγονός ότι προέκυψε «τεχνικό πρόβλημα από την ομοιότητα του ονόματος με άτομο με περιορισμό εισόδου».

Το δημοσίευμα επιχειρεί να ρίξει την ευθύνη στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, αφού όπως αναφέρεται και από το τίτλο ενώ λύθηκε το «τεχνικό πρόβλημα» που αντιμετώπισαν με το όνομά του και εν τέλει του επετράπη να μπει στη χώρα, εκείνος αρνήθηκε και πήρε τον δρόμο της επιστροφής για την Ελλάδα.

Βέβαια στο δημοσίευμα παραλείπουν να που πόση ώρα χρειάστηκε για να επιλυθεί το εν λόγω… «τεχνικό πρόβλημα». 

«Ο Τζιτζικώστας αρνήθηκε να μπει στην Τουρκία»

«Σύμφωνα με τα ελληνικά ΜΜΕ, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, μετέβη με πλοίο στην Τουρκία για να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση της Ευρωμεσογειακής Περιφερειακής και Τοπικής Συνέλευσης (ARLEM) που θα πραγματοποιηθεί στη Σμύρνη στις 7-8. Νοεμβρίου» αναφέρει το πρακτορείο Anadolu και συνεχίζει:

«Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβαν οι τουρκικές αρχές, ο Τζιτζικώστας, του οποίου η ταυτότητα ελέγχθηκε μαζί με άλλους επιβάτες κατά τη διάρκεια τελωνειακών διαδικασιών στη Σμύρνη, φιλοξενήθηκε για λίγο από τις τοπικές αρχές λόγω τεχνικού προβλήματος που προέκυψε από την ομοιότητα του ονόματος με άτομο με περιορισμό εισόδου».

«Οι τοπικές αρχές ενημέρωσαν τον Τζιτζικώστα ότι μετά την επίλυση του προβλήματος θα μπορούσε να μπει στη Σμύρνη και να συνεχίσει το πρόγραμμά του. Ο Τζιτζικώστας, ωστόσο, είπε στις αρχές ότι δεν ενδιαφέρεται πλέον να μπει. Ο Τζιτζικώστας είναι επίσης Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών που είναι συνδεδεμένη με την Ευρωπαϊκή Ένωση» καταλήγει το πρακτορείο.

«Απαράδεκτη απαγόρευση εισόδου μου στην Τουρκία»

Την κατηγορηματική απόφασή του να αποχωρήσει από την Τουρκία και να επιστρέψει στην Ελλάδα, γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κ. Τζιτζικώστας, με την ανάρτησή του στο Twitter, ευχαριστεί όλους για την συμπαράσταση, ενώ τονίζει πως, «μετά από ενέργειες της ΕΕ και της ελληνικής πλευράς, η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να άρει την απαράδεκτη απαγόρευση εισόδου μου στην Τουρκία».

Όπως υπογραμμίζει, όμως, «παρόλα αυτά, εμμένω στην απόφασή μου να αναχωρήσω αμέσως από τη χώρα και να επιστρέψω στην Ελλάδα».

Το χρονικό της ακραίας τουρκικής πρόκλησης

Ο κ. Τζιτζικώστας έφτασε στη Σμύρνη περίπου στις 11.30 το πρωί του Σαββάτου, προκειμένου να προεδρεύσει στη σύνοδο της ευρωμεσογειακής επιτροπής ARNEM της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είναι Α’ Αντιπρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών και μετέβη στην Τουρκία υπό αυτή την ιδιότητα, ωστόσο, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, μετά από τουλάχιστον έξι ώρες που βρισκόταν «κρατούμενος» στη γειτονική χώρα, ο κ. Τζιτζικώστας αναγκάστηκε να πάρει τον δρόμο της επιστροφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου