Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Επανεξελέγη αντικυβερνήτης της Καλιφόρνιας η Ελένη Κουναλάκη

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου, 2022

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ. Επανεξελέγη πανηγυρικά ως αντικυβερνήτης της Καλιφόρνιας η ομογενής Ελένη Κουναλάκη (Eleni Kounalakis), η οποία σημείωσε άνετη νίκη απέναντι στην Ρεπουμπλικανή αντίπαλό της, Αντζελα Αντεργουντ Τζέικομπς (Angela Underwood Jacobs).

Σύμφωνα με τους «Los Angeles Times», τα ποσοστά της κ. Κουναλάκη ανά τμήμα συνέπιπταν απόλυτα με τη δυναμική του κυβερνήτη της Πολιτείας, Γκάβιν Νιούσομ (Gavin Newsom), ο οποίος επίσης επανεξελέγη με ευρεία πλειοψηφία.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελένη Κουναλάκη εξελέγη αντικυβερνήτης στην Πολιτεία της Καλιφόρνιας το 2018, όταν και κατήλθε υποψήφια για πρώτη φορά. Κατά τη διάρκεια αυτής της πρώτης τετραετίας, η παρουσία της ήταν εξαιρετικά δυναμική, ενώ έγινε και η πρώτη γυναίκα στην Πολιτεία που υπέγραψε τη θεσμοθέτηση νόμου, αφού είχε αναλάβει υπηρεσιακά τα καθήκοντα του επικεφαλής, όταν ο Γκάβιν Νιούσον απουσίαζε σε διακοπές.

Σύμφωνα με τα νεότερα αποτελέσματα, η κ. Κουναλάκη συγκέντρωνε ένα ποσοστό της τάξεως του 61,1%, την ώρα που η Τζέικομπς δεν ξεπέρασε το 38,9%. Ολα αυτά, σε μια κούρσα κατά την οποία δαπανήθηκαν συνολικά 4,5 εκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων τα περισσότερα από την εκστρατεία της ομογενούς αντικυβερνήτη.

Στη σχετική ανάρτησή της στο Twitter, η Ελένη Κουναλάκη ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους που την εμπιστεύτηκαν για μια ακόμη τετραετία, ενώ δεν παρέλειψε να μνημονεύσει την μητέρα της, η οποία δεν είναι πλέον μαζί της.

«Νοιώθω μεγάλη τιμή που εξελέγην από τους ανθρώπους της Καλιφόρνιας, προκειμένου να υπηρετήσω μια δεύτερη θητεία ως αντικυβερνήτης. Η αποψινή νίκη είναι γλυκόπικρη, χωρίς την μεγαλύτερη υποστηρίκτριά μου, την μητέρα μου. Θα προσπαθώ πάντα να ηγούμαι με την αγάπη, την καλοσύνη και τον πατριωτισμό που εκείνη με δίδαξε», ανέφερε η ιδιαίτερα συναισθηματική ανάρτηση της κ. Κουναλάκη, λίγες ώρες μετά την οριστικοποίηση του αποτελέσματος.

Σε κάθε περίπτωση, η Ελένη Κουναλάκη θεωρείται πρόσωπο – κλειδί για την Καλιφόρνια, ιδίως στην περίπτωση που ο Γκάβιν Νιούσομ επιχειρήσει να διεκδικήσει το προεδρικό χρίσμα ή την προεδρία εντός τετραετίας.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου