Η κατανάλωση άφθονων φρούτων και λαχανικών καθημερινά, μπορεί να σας προσφέρει μια ποικιλία από χρήσιμα θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά. Αυτές οι φρέσκες τροφές είναι καθοριστικής σημασίας καθώς μεγαλώνετε λόγω της περιεκτικότητάς τους σε φυτικές ίνες.

«Η συμπερίληψη αρκετών φυτικών ινών μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση τακτικών κινήσεων του εντέρου για αυτό η παράλειψη φρούτων και λαχανικών θα πρέπει να είναι μια συνήθεια που αποφεύγεται για όσους είναι άνω των 40 ετών» λένε οι ειδικοί.

Δίαιτες χαμηλές σε φυτικές ίνες αυξάνουν την πιθανότητα εμφάνισης προβλημάτων υγείας. Αυξήστε την πρόσληψή σας, καθώς μπορούν να κρατήσουν υπό έλεγχο πράγματα όπως η χοληστερόλη, η αρτηριακή πίεση και το σάκχαρο του αίματος.

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Chiropractic Medicine κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες μπορεί επίσης να είναι χρήσιμες για την πρόληψη ή τη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου.

Δεν τρώτε αρκετή πρωτεΐνη

Η λήψη επαρκών ποσοτήτων πρωτεΐνης σε καθημερινή βάση είναι ζωτικής σημασίας για οποιονδήποτε, αλλά ειδικά για όσους είναι άνω των 40 ετών. Αυτό οφείλεται κυρίως στη φυσική εξέλιξη της απώλειας μυϊκής μάζας με την πάροδο του χρόνου.

Χάνουμε φυσικά μυϊκή μάζα κατά τη διαδικασία της γήρανσης, επομένως, με το να μην τρώμε αρκετή πρωτεΐνη, συμβάλλουμε στην ταχύτερη απώλεια μυϊκής μάζας, λένε οι ειδικοί.

Όταν υπάρχει επαρκής πρωτεΐνη στη διατροφή, μπορούμε να βοηθήσουμε στην επιβράδυνση αυτής της φυσικής εξέλιξης και πιθανώς να αποτρέψουμε την απώλεια μυϊκής μάζας και να επιβραδύνουμε τη διαδικασία γήρανσης των μυών.

Δεν υπολογίζετε τις μερίδες σας

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη καθώς μεγαλώνετε είναι πώς ο μεταβολισμός σας πρόκειται να αλλάξει με την πάροδο του χρόνου. Παρόλο που ο μεταβολισμός σας μπορεί να παραμείνει αρκετά σταθερός στα 40 σας, είναι σημαντικό να προετοιμάσετε το σώμα σας για τις αλλαγές που μοιραία θα έρθουν.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βελτιώσετε το μεταβολισμό σας και να διαχειριστείτε το βάρος σας καθώς μεγαλώνετε είναι να προσέχετε τα μεγέθη της μερίδας σας.

Τρώτε καθημερινά το ίδιο

Μια συνήθεια που μπορεί να σας εμποδίζει να επιτύχετε τη βέλτιστη υγεία καθώς μεγαλώνετε είναι να μην δίνετε στο σώμα σας αρκετή ποικιλία τροφών.

«Χρειάζεστε ποικιλία στη διατροφή σας για να διασφαλίσετε ότι προσλαμβάνετε ένα ευρύ φάσμα θρεπτικών συστατικών, γι’ αυτό τα πιάτα σας θα πρέπει να έχουν πολλά χρώματα, όπως το ουράνιο τόξο» λένε οι ειδικοί.

Εάν δεν έχετε ακούσει ποτέ την φράση «να τρώτε το ουράνιο τόξο», αυτό σημαίνει να καταναλώνετε φρούτα, λαχανικά και άλλα φυτικά προϊόντα που έχουν μεγάλη γκάμα χρωμάτων. Αν τρώτε το ίδιο πράγμα κάθε μέρα, διατρέχετε τον κίνδυνο να μην προσλαμβάνετε κάποια βασικά θρεπτικά συστατικά όπως ο σίδηρος, το ασβέστιο και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, τα οποία είναι ιδιαίτερα σημαντικά καθώς μεγαλώνετε.

vitagr