Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Στις 30 Απριλίου η παρέλαση της Βοστώνης

   Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, 2022

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου της απελευθέρωσης της Ελλάδας από τους Τούρκους θα γίνει στη Βοστώνη την Κυριακή 30 Απριλίου, όπως κατέστη γνωστό στη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, το βράδυ της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου, στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Επίσης, ελήφθη η απόφαση να παραμείνει το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2023. Την πρόταση προς τούτο έκανε ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θέμης Καρατζάς. Αρχικά η πρότασή του ήταν για μέχρι τον Μάιο, αλλά κατόπιν ενδελεχούς συζητήσεως η οποία ενίοτε έλαβε και τη μορφή έντασης λόγω εκφρασθείσας αντιγνωμίας από συνέδρους οι οποίοι πρότειναν να παραμείνει το συμβούλιο μέχρι τον Νοέμβριο. Ο κ. Καρατζάς επανήλθε με νέα πρόταση μέχρι τον Σεπτέμβριο για την οποία υπήρξε συμφωνία κι έτσι διασώθηκε η ενότητα και η ομοψυχία, καθότι το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο έπειτα από την αδελφοποίηση της πόλης του Λόουελ με την Καλαμάτα, έχει δρομολογήσει την αδελφοποίηση Βοστώνης με την Αθήνα με χρονικό ορίζοντα τον Απρίλιο του 2023.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με προσευχή την οποία ανέπεμψε ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, πρώην πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής και ιδρυτής του Χορευτικού Συγκροτήματος «Υιοί και Θυγατέρες του Μεγάλου Αλεξάνδρου». Συμμετείχαν περί τους τριάντα πέντε αντιπρόσωποι αμφοτέρων των φύλων από δέκα έξι συνολικά συλλόγους και σωματεία. Προεδρεύων της γενικής συνέλευσης εκλέχτηκε ο Δημήτρης Τσούμπανος, πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Ο προεδρεύων της γενικής συνέλευσης της Ομοσπονδίας Δημήτρης Τσούμπανος.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ “Ε.Κ.”/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Με προτροπή του προέδρου της Ομοσπονδίας Βασίλη Καυκά τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή εις τιμή και μνήμη του προ διμήνου εκδημήσαντος ιδρυτή και πρώτου προέδρου της Ομοσπονδίας Θεοφίλου Καμπερίδη.

Δόθηκε οικονομικός απολογισμός από τον ταμία Τάκη Λαμπρόπουλο, τον οποίον συνεχάρη ο Γιάννης Πατουχέας, μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής για τη συστηματική και ενδελεχή εργασία του. Ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Παπασλής έπλεξε το εγκώμιο του προέδρου Βασίλη Καυκά για όσα αγαθά κοπίασε για την Ομογένεια της Βοστώνης και τον Ελληνισμό εν γένει, τονίζοντας πως «ήταν ο καλύτερος πρόεδρος».

Ο Α’ αντιπρόεδρος Κώστας Τραβαγιάκης προέβη σε εκτενή αναφορά για τις μέχρι τώρα ενέργειες και συναντήσεις για τη μελλοντική αδελφοποίηση Βοστώνης – Αθήνας συμπεριλαμβανομένης και της συνάντησης το καλοκαίρι στην Αθήνα με τον δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ “Ε.Κ.”‘ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Ακολούθησε η αναφορά πεπραγμένων του προέδρου Βασίλη Καυκά, ο οποίος ανάμεσα στα άλλα είπε πως «εκφράζω ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου και όσους και όσες, που εν μέσω κορωνοϊού εργάστηκαν, και συνεργάστηκαν μαζί μου να συνεχίσουμε τις εργασίες για την Ομοσπονδία, για το καλό του Ελληνισμού, το μέλλον του Ελληνισμού».

Επισήμανε ότι «οργανώσαμε με επιτυχία το Χριστουγεννιάτικο Κονσέρτο, την κοπή της Βασιλόπιτας, την Ημέρα του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου, που έγινε πριν 17 ημέρες για να τιμήσουμε και να θυμηθούμε τον ηρωισμό των πατεράδων και γιαγιάδων μας. Να θυμηθούμε γιατί πολέμησαν. Γιατί έδωσαν τη ζωή τους για την Ελευθερία, την Οικογένεια, το σπίτι τους, την Πατρίδα.

Ολες οι εκδηλώσεις στέφθηκαν από επιτυχία. Δεν είναι εύκολο να γεμίσεις το αμφιθέατρο του Μαλιωτείου εν μέσω κορωνοϊού, να γεμίσεις τη μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου ‘Newton Marriott’ στο επίσημο δείπνο. Να συγκεντρωθεί τόσος κόσμος στην παρέλαση του Ελληνισμού».

Από τη συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης της Ομοσπονδίας Νέας Αγγλίας.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ “Ε.Κ.”/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Υπογράμμισε πως «για να δημιουργήσουμε και νέα ενδιαφέροντα ιδιαίτερα ανάμεσα στους νέους, στα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα αλλά και σε επιχειρηματίες αναλάβαμε και πήραμε την ευθύνη της αδελφοποίησης της πόλης του Λόουελ με την Καλαμάτα. Δεν ήταν εύκολο γιατί βρεθήκαμε μπροστά σε νέους ορίζοντες, νέες προκλήσεις.

Χωρίς να επιβαρύνουμε τις άλλες εκδηλώσεις και το καθιερωμένο πρόγραμμα, καταφέραμε να γίνει αυτή η αδελφοποίηση».

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου