Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

Φωτογραφίες και παραλειπόμενα από την εορτή της 28ης Οκτωβρίου στη Βοστώνη

  Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου, 2022

Πάρα πολλά και θετικά είναι τα μηνύματα που λάβαμε για τη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου, 1940 που έγινε την Κυριακή που μας πέρασε, 30 Οκτωβρίου, στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο στο Brookline, Massachusetts.

Δεν είναι εύκολο να γεμίσεις το θέατρο του Μαλιωτείου και όμως ήταν πλήρες.  Μπράβο στους διοργανωτές, τους ακούραστους εθελοντές της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας που συνεχίζει να κρατάει τη δάδα του Ελληνισμού αναμένη.

Τέσσερα χορευτικά συγκροτήματα με δεκάδες νέες και νέους, παιδάκια, αγόρια και κορίτσια από τα απογευματινά σχολεία της Μητροπόλεως (άραγε που ήταν το ημερήσιο του Lowell.  Ας όψοντε οι υπεύθυνοι της κοινότητας και του Σχολείου). 

Συγχαρητήρια στα παιδιά του Συλλόγου Ποντιακή Εστία με την υπεύθυνη κ. Παναγιώτα Αναστασιάδη που με τις ποντιακές φορεσιές έδωσαν το δικό τους χρώμα για τις χαμένες πατρίδες.  Πρέπει να ανασυνταχτούμε και να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας όχι μόνο να μην τις ξεχάσουμε αλλά να παλέψουμε για τα δίκαια.

Το χορευτικό του Λυκείου Ελληνίδων με Πρόεδρο την κ. Ειρήνη Σάβα και υπεύθυνο τον Μιχάλη Σάβα που τιμής ένεκεν χόρεψε τραγούδια της Σμύρνης και της Μικράς Ασίας.  Μνημονεύοντας την καταστροφή του Ελληνισμού. 

Το χορευτικό του Μακεδονικού Συλλόγου "Μέγας Αλέξανδρος" (Υιοί και Θυγατέρες) που πρόσφατα γιόρτασαν 50 χρόνια έργου.  Προσωπική επιτυχία του Γιώργου Παπαδόπουλου.  Τι κι εάν τα μεγάφωνα παρουσίασαν πρόβλημα την ώρα που χόρευαν, τα ρυθμικά χειροκροτήματα του κοινού ενθάρρυναν τους χορευτές που συνέχισαν να χορεύουν,  Εύγε τους.   

Το άλλο χορευτικό που παρουσιάστηκε με κάπου 30 νέους και νέες υπό την εποπτεία του Δρ. Γιάννη Πάππα, “Χορευτικό της Μητροπόλεως” που χόρεψαν με παραδοσιακές στολές από όλη την Ελλάδα.

Αλλά και τους Εύζωνες που καταχειροκροτήθηκαν για την παρουσία τους.

Ο λόγος που εκφώνησε ο Γενικός Πρόξενος κ. Συμεών Τέγος που τόνισε διακριτικά μεν αλλά με πολύ νόημα την αδιάλλακτη σημερινή τακτική “του συμμάχου” εξ ανατολών και κάλεσε τον Ελληνισμό να αγρυπνεί.

Τα λόγια του Προέδρου της ομοσπονδίας που αφού ευχαρίστησε τους συντελεστές της γιορτής και τους παρευρισκόμενους. Βλέπε Εθνικός Κήρυξ: “Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλειος Καυκάς, στο μήνυμά του έπλεξε το εγκώμιο των γονέων, αλλά και των διδασκάλων των ελληνικών σχολείων για τις άοκνες προσπάθειές τους για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, της Ορθόδοξης Πίστης και Παράδοσης. Είπε ανάμεσα στα άλλα, πως «ο Ελληνισμός χρωστά πολλά σ’ εσάς. Αν δεν υπήρχατε εσείς δεν θα υπήρχε ελληνική γλώσα”.

H υπεύθυνη της γιορτής, Β’ Γραμματέας της Ομοσπονδίας, Δρ. Μαίρη Δελιχάτσιος με την οργανωτική επιτροπή:  Κώστα Τραβαγιάκη Α’ Αντιπρόεδρο, Γεώργιο Παναγιωτόπουλο Β' Αντιπρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου: Δημήτρη Ματθαίο, Τζένη Οικονόμου, Ελευθερία Παπασλή και τον πρώην Πρόεδρο κ. Μιλτιάδη Αθανασόπουλο συνεργάστηκαν άριστα με τον Πρόεδρο κ. Βασίλειο Καυκά ο οποίος συνεργάστηκε με τον Μητροπολίτη κ. Μεθόδιο, το Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο και το Ελληνικό Κολέγιο με τα μέσα ενημέρωσης, τα χορευτικά συγκροτήματα…

Ακολούθησε η δεξίωση με προσφορά του κ. Δημήτρη Ματθαίου, μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας όπου φάνηκε ότι ο χώρος του Μαλιωτείου ήταν μικρός για όλο αυτό τον κόσμο.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος του Lowell κ. Τσάο όπου στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε ότι μόλις γύρισε από την Καλαμάτα με την αποστολή της αδελφοποίησης.  Είπε για την Αρχαία Ολυμπία, την Ακρόπολη, την Αθήνα και συνεχάρη τον Ελληνισμό για την ένδοξη ιστορία του.

Κάποιοι έλαμψαν με την απουσία τους, δάσκαλοι, κληρικοί, ακαδημαϊκοί, παράγοντες…  Αλλά αυτοί ξέρουν γιατί δεν ήρθαν.   Να πούμε όμως ότι είναι τόσο πολλοί αυτοί που ήρθαν που αν αρχίσουμε να τους αναφέρουμε θα αδικήσουμε πολλούς αφού είναι αδύνατον να θυμόμαστε όλους και όλες.

Κι ενώ η διοίκηση της Ομοσπονδίας αθόρυβα και με την συμπαράσταση των λίγων πάει μπροστά και σταθερά βλέπουμε άλλες οργανώσεις να έχουν πατώσει ή να πνέουν τα λοίσθια και άλλες να σύρονται στα δικαστήρια, αίσχος.  Αυτό κι εάν είναι αρνητικό για τον Ελληνισμό!!!

Όταν κυριαρχεί το εγώ και όχι το ΕΜΕΙΣ, όταν κάποιοι βλέπουν μέχρι την άκρη της μύτης τους, όταν δεν παράγουν έργο… Ε, τότε ο Ελληνισμός δεν πάει καλά και οι εχθροί μας, οι αληθινοί εχθροί αυτό θέλουν!!!

Έλληνες και Ελληνίδες βάλτε νέους προορισμούς και αναβαθμίστε τις οργανώσεις, τα σωματεία, τους συλλόγους, τις κοινότητες/ενορίες, τις ομοσπονδίες.  Βρείτε το χρόνο, βάλτε το χέρι στην τσέπη.  Η αδράνεια επιφέρει σιωπή… και… το τέλος.

Μην αρχίζετε από το λάθος ή την παράλειψη αλλά από τα θετικά για να λύσουμε τα όποια μικροπροβλήματα.  Η Εκδήλωση που έγινε την περασμένη Κυριακή έγινε προς Τιμή στους Ήρωες και Ηρωίδες του 1940 ενάντια στις δυνάμεις του άξονα και η επιτυχία ανήκει αποκλειστικά στην Ομογένεια της Βοστώνης.  Συγχαρητήρια!

Όσο για την Ελλάδα και την πολιτική της προς την Ελληνική Ομογένεια, τους “Απόδημους”, θα έρθει η ώρα που θα μας ψάχνουν. 

Όταν θα έρθει ο χρόνος θα γράψουμε πολλά και για πολλούς.  Ξέρουν αυτοί.

Κοιτάξτε εδώ (πάτησε στα μπλε γράμματα πιό κάτω) τις φωτογραφίες από την εκδήλωση για την 28 Οκτωβρίου (30/10/22)  Από την κάμερα του Alex.

paneliakos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου