Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Ναύπακτος: Πέθανε στα 106 ο τελευταίος Εύζωνας που πολέμησε τους Ιταλούς

 Δευτέρα 7/11/22

Ο εύζωνας Γεώργιος Γκίζας από τη Ναύπακτο, ως μέλος του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων, ήταν από τους πρώτους στρατιώτες που πολέμησαν με τους Ιταλούς.

Ναύπακτος: Πέθανε στα 106 ο τελευταίος Εύζωνας που πολέμησε τους Ιταλούς | tovima.gr

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 106 ετών, στη Ναύπακτο, ο Γεώργιος Γκίζας, ο τελευταίος εύζωνας του ηρωικού 2/39 Συντάγματος Ευζώνων, που έγραψε χρυσές σελίδες ηρωισμού και αυταπάρνησης στον πόλεμο εναντίον των Ιταλών του Μουσολίνι.

Ο εύζωνας Γεώργιος Γκίζας από τη Ναύπακτο, ως μέλος του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων, ήταν από τους πρώτους στρατιώτες που πολέμησαν με τους Ιταλούς.

Το 2021, ο δήμαρχος Ναυπακτίας, Βασίλης Γκίζας, είχε τιμήσει τον ήρωα, κάτι που με συγκίνηση θυμήθηκε το Σάββατο (5/11), ημέρα θανάτου του βετεράνου εύζωνα.

Η ανάρτηση του δημάρχου Ναυπακτίας

«Αποχαιρετούμε με συγκίνηση τον 106χρονο Γεώργιο Γκίζα, τον τελευταίο Εύζωνα του ηρωικού 2/39 Σ.Ε. του ελληνοϊταλικού μετώπου.

»Πριν από ένα χρόνο, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, σε μία ιδιαίτερη στιγμή για όλους μας, τιμήσαμε στο πρόσωπό του τους Έλληνες αγωνιστές.

Αιωνία του η μνήμη!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου